Grad

VLAHUŠIĆ O AFERI DURA ‘O tome nisam ništa znao’

VLAHUŠIĆ O AFERI DURA 'O tome nisam ništa znao'

Moguće da se to dogodilo i treba istražiti i vidjeti što se točno dogodilo. Ne trebamo zaboraviti i dvoje ministara, Andreu Zlatar Violić i Berislava Šipuša i njihove optužnice i početak suđenja u kojima se kaže da su se beskamatno koristili tim novcima i da je za to napravljen postupak. Ako je to napravljeno u gradskoj tvrtki, gdje je Grad 100-postotni vlasnik, za nekoga tko je to napravio, trebaju vrijediti ista pravila kao za sve ostale – rekao je bivši dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, komentirajući skandalozno razbacivanje novcima u gradskog agenciji DURA-i, o čemu DuList piše u svom najnovijem broju.

-Napravljena je revizija Grada Dubrovnika, ona je očito postala javna, a ja za nju znam jer je napravljena naknadno. Svatko sa svojim imenom i prezimenom treba odgovarati za ono što je učinio, ali bez lažnog svjedočenja i bez političkog pritiska. Ako je ovo točno, zahtjeva da sve institucije ispitaju što se točno dogodilo. Mislim da je Grad Dubrovnik napravio svoj dio korektno, napravio je izvješće, koje je javno, a sad ćemo vidjeti postoji li potreba da netko drugi reagira – prokomentirao je Vlahušić na konferenciji za medije.

Istaknuo je kako o svemu tome nije ništa znao, te da je pitanje što se događa u bilo kojem trgovačkom društvu u vlasništvu Grada.

Tu je i pitanje ugovora teškog desetak milijuna kuna kojega je Grad Dubrovnik, odnosno najvjerojatnije upravo on sam kao bivši dubrovački gradonačelnik potpisao sa sada već bivšom direktoricom Andreom Novaković o financiranju plana i programa za 2017. godinu i to 28. prosinca 2016. godine, odnosno u vrijeme kada je proračun već bio pao?!

-DURA ima redovite prihode Grada Dubrovnika, poput Libertasa i drugih. DURA svoj odnos s Gradom regulira na isti način kao i druga trgovačka društva. Bio je prijepor treba li raditi posebno ugovor ili se smatra normalnim da dotacije idu automatizmom kada se usvoje proračuni za Libertas, Čistoću… U dotacijama koje idu iz gradskog proračuna za trgovačka društva u vlasništvu Grada, ako se troše sukladno zakonu, ne vidim ništa problematično – rekao je Vlahušić, dodavši kako posljednjih godina postoje različita mišljenja o tome, i Ministarstva uprave i pravnih službi, na koji način se za sredstva koja su odobrena za redovito financiranje regulira odnos Grada i te ustanove. Naglasio je kako se za nijednu ustanovu i trgovačko društvo za proračunska sredstva ne potpisuju nikakvi posebni ugovori.

Detalje o aferi DURA i skandaloznom trošenju novaca potražite u tiskanom izdanju DuLista, koji je od srijede, 3. svibnja u prodaji!

Pročitajte još

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist