Aktualno

Vlahušić najbolji i u turizmu

Vlahušić najbolji i u turizmu

Kraj godine uvijek je odlična prilika za napraviti svojevrsnu inventuru događaja koji su obilježili minulih 365 dana. To je napravio i duList u svom tiskanom izdanju, izdvojivši po mišljenju redakcije 10 događaja koji su obilježili dubrovačku 2012.

Sedmo mjesto naše ljestvice zauzeo je obračun gradonačelnika Vlahušića s Pavom Župan Rusković i Nikolinom Vicelić.

Dviju smjene na dvije značajne pozicije u dubrovačkom turizmu svakako su obilježile godinu na izmaku. Žrtvama je ime Pave Župan Rusković i Nikolina Vicelić, a egzekutor gradonačelnik Andro Vlahušić. Pavu Župan Rusković jedna je izjava o neprihvatljivom ponašanju australskih i novozelandskih turista koštala mjesta predsjednice radne grupe Destinacijskog menadžmenta u TZ-u Grada Dubrovnika.

– Mislim da je bilo bolje da nisu ni došli – kazala je i zaradila otkaz kod Vlahušića, koji je takvu izjavu smatrao neprimjerenom.

– Ne smije se prihvatiti bezobzirna vulgarizacija Grada ni pod koju cijenu – uzvratila mu je Župan Rusković. Turističko vijeće TZ Grada Dubrovnika 12. siječnja Vlahušićevu odluku je i provelo te razriješilo Župan Rusković, koju je potom početkom lipnja župan Dobroslavić uzeo za savjetnicu.

Negdje u isto doba kad su nastali problemi za Župan Rusković, Nikolina Vicelić ‘digla je sidro’ iz JLH-a. Kuloarske priče o preuzimanju čelnog mjesta u gradskom TZ-u potvrdile su se krajem ožujka kada je Vicelić preko natječaja izabrana na tu poziciju. Trebala je samo zasjesti u fotelju i brojati noćenja i novce. Ali, ne lezi vraže!

Dirnula se nova direktorica u osinje gnijezdo, nakanila se prodrmati radnike, a ovi osnovali sindikat i optužili je za  – mobbing! Vrijeđanje, omalovažavanje, ali i nova sistematizacija, sniženi koeficijenti, manje plaće, sve to im je ponudila Vicelić, tvrdili su TZ-ovci. Nakon što je ostala bez potpore gradonačelnika, Vicelić mu na stol predava ostavku, koju je ovaj i prihvatio.

U izboru između nadobudne direktorice koja “nije poštivala pravila javnog sektora” s jedne strane te skupine radnika u gradskoj firmi s druge, gradonačelnik je izabrao potonje, mirnije rješenje. Vicelić ni nakon pola godine nije dobila nasljednika, a natječaj je tek nedavno raspisan. Ostao je doduše upamćen gradonačelnikov govor TZ-ovcima 10. srpnja, kada im je zaprijetio kako će, ukoliko se u toj gradskoj tvrtci ne dogode promjene, on taj ured – ukinuti!

Pročitajte još

ROĐENI ISTI DAN I GODINU Sretan rođendan Josipu Škerlju i Lukši Peku!

Dulist

IZVJEŠĆE O RADU POVJERENSTVA PRED VIJEĆNICIMA Na što su se žalili pacijenti tijekom 2023.?

Dulist

Izložba ‘Dani ponosa – herojska obrana Dubrovnika 1991.’ gostuje u Zagrebu

Dulist