Grad

Vlahušić: Nadam se da će Ustavni sud donijeti odluku na vrijeme, Policija mora ispitati tko je Kristiću izbušio gume

Vlahušić: Nadam se da će Ustavni sud donijeti odluku na vrijeme, Policija mora ispitati tko je Kristiću izbušio gume

Bivši dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić rekao je u četvrtak kako se nada da će Ustavni sud ”na vrijeme” donijeti odluku o Zakonu o lokalnim izborima, a pozvao je i policiju da ispita tko je Mostovom saborskom zastupniku Maru Kristiću probušio gume nakon objave kandidature za gradonačelnika.
– Polovicom travnja počet će proces kandidiranja i trajat će do kraja travnja. Nadam se da će Ustavni sud dotada donijeti odluku. Bez obzira kakva ona bila budući gradonačelnik će biti iz HNS-a – rekao je Vlahušić na konferenciji za novinare, a potvrdio je kako ima spremnu zamjenu ako se on ne bude mogao kandidirati.
Vlahušić je ipak odbio podijeliti ime ‘zamjenskog kandidata’ s novinarima, te na upit samo ponovio kako je on kandidat HNS-a.
HNS-ov Andro Vlahušić pozvao je policiju da istraži tko je Mostovom Maru Kristiću izbušio gume na automobilu nakon što je objavio svoju kandidaturu za gradonačelnika rekavši kako se nikome ne smije uništavati imovina.
– To je posao za policiju da istraži, moramo znati tko je odgovoran jer takve stvari u našem gradu nisu primjerene. Mi smo, s obzirom na tri milijuna turista godišnje, daleko najsigurniji grad u Hrvatskoj i ovakvo nešto nešto nije dobro – rekao je Vlahušić.
Inače, upravo na prijedlog Mosta nezavisnih lista Hrvatski sabor usvojio je izmjene Zakona o lokalnim izborima poradi kojih se Vlahušić ne može kandidirati na lokalnim izborima zbog pravomoćne presude u ‘Aferi Šipan’.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist