Grad

VLAHUŠIĆ NA LOKRUMU Svako dva tjedna jedna radna akcija

Lokrum radna akcija

Dogovor je među komunalnim tvrtkama kako bi se svako dva tjedna, odnosno svaki drugi petak izvela radna akcija ovakvog tipa. Radnici će raditi svoje radno vrijeme za koje su plaćeni, ovo nije volonterski posao – kazao je danas na radnoj akciji na Lokrumu gradonačelnik Vlahušić.

Uredit će se željeznička pruga, Srđ, odnosno križni put, Montovjerna, otoci… Pokazat ćemo da ima dovoljno prostora za akcije i pozvat ćemo građane koji žele raditi s nama. Prošle godine smo uspješno poslovali, ostali smo u plusu 5 i pol milijuna kuna, a dio toga ići će na plaćanje ovih poslova – istaknuo je.

Što se tiče Lokruma, kazao je kako je prošlog tjedna bio u posjeti s cijelim upravnim vijećem, te kako su dogovorili nekoliko stvari.

-Postavljeni su hidranti i vodovodna mreža, radovi se odvijaju uz kredit Grada Dubrovnika od 6 milijuna kuna, a napravit će se dvije replike drvenih kuća iz 20 godina prošlog stoljeća, a u njima će biti velika kongresna sala i dvorane, te uredi. Želimo preurediti sve staze na Lokrumu i urediti gornju fazu Vodovoda. Lokrum treba zaštiti i od požara. A i samostan želimo urediti kao muzej Lokruma, kako bi bilo tko imao uvid u mali dio povijesti Lokruma – kazao je gradonačelnik, te dodao:

-Kada uredimo sve, onda ćemo na Lokrum dovesti i bicikle te životinje koje nam dopusti Ministarstvo zaštite okoliša damo gu biti na Lokrumu, nadamo se i ekološkom vlakiću za kojeg bih volio da bude imitacija dubrovačkog tramvaja. Tada imate lijepu priču, uživate, igrate se u parku, sveto za malo novaca- kazao je gradonačelnik.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist