Aktualno

Vlahušić na listi dužnika na Kupresu

Vlahušić na listi dužnika na Kupresu

Načelnik Općine Kupres Stjepan Herceg uputio je početkom rujna javno priopćenje objavljeno na službenim stranicama općine, ali i lokalnim portalima, u kojem je još jednom upozorio sve dužnike na njihov dug u pogledu komunalne naknade

za razdoblje od 2008. do 2012. godine, a koji bi trebalo uplatiti na račun Općine do 21. rujna.

Ma ne bi te objavljene liste dužnika bile toliko zanimljive da na njima, među 318 tzv. vikendaša koji posjeduju imovinu u samom Kupresu ili jednom od naselja Čajuša, Botun, Begovo Selo, Brijeg i Odžak nisu i neka Dubrovčanima jako poznata imena. Na tim listama nalaze se imena naših sugrađana koji svoje slobodne dane vole provesti u prirodi, uživajući u ljepotama Kupresa i okolice, a koji za to uživanje nisu platili zakonom određene doprinose.

Naime, tek površnim pregledom liste komunalnih dužnika u naselju Čajuša u oči upada ime i prezime nama jako poznatog tipa, našeg gradonačelnika Andra Vlahušića. Bio on zaboravljiv ili možda kočut u neplaćanju, Općina Kupres mu je zarezala komunalnu naknadu od 41,64 konvertibilnih maraka godišnje od 2008. do 2012. godine, što ukupno iznosi 166,56 konvertibilnih maraka, odnosno nešto manje od 670 kuna.

Zapravo, gradonačelniku to i nije neki iznos i sigurni smo kako će, kad ga iz Općine Kupres podsjete na dug, taj dug rado i platiti. Kad već njegova tvrtka VIAM u hrvatskim poreznim knjigama nije zapisana kao dužnik, ipak ostaje zapisano – Andro Vlahušić je dužnik za komunalni doprinos.

U naselju Čajuša svoje dokono vrijeme provode također još neki Dubrovčanima poznati ljudi, prije svih Cavtaćanin Jozo Koprivica, trenutni SDP-ov vijećnik u konavoskom Općinskom vijeću te njihov kandidat za načelnika općine na prošlim lokalnim izborima u Konavlima. Njegov dug po osnovi komunalne naknade iznosi 520,32 konvertibilne marke, odnosno nešto više od dvije tisuće kuna. Kao vikendašica dužnica u samom Kupresu na listi se spominje i ravnateljica Dubrovačkih knjižnica, HNS-ovka Vesna Čučić, čiji dug iznosi 182,88 KM, odnosno nešto više od 730 kuna.
 
Dužnička koalicija
 
Među zaduženim vikendašima u naselju Brijeg ističu se dva Dubrovčanina koji, zanimljivo je, dijele istu adresu, pa tako i dugovanje. To su ravnatelj dubrovačke Opće bolnice Branko Bazdan i direktor Luke Dubrovnik Božidar Memed, kojeg u općinskim knjigama dužnika, slučajno ili ne, vode pod prezimenom Mehmed. Dug ove dužničke (ovaj put vjerojatno principijelne) HDZ-SDP koalicije iznosi 504 KM, odnosno nešto više od dvije tisuće kuna. Nije sigurno u kojem omjeru Bazdan i Me(h)med imaju platiti, niti odbija li možda jedan od njih priznati navedeni dug, ali je svakako lijepo vidjeti da HDZ i SDP dijele nešto zajedničko, pa makar to bio i komunalni račun na dvije tisuće kuna.

Na listama se mogu pronaći i imena dubrovačkih ugostitelja, poduzetnika i poduzetnica, odvjetnika, umjetnika, zaboravljivih povremenih stanovnika prelijepog mjesta u srcu Kupreškog polja. Sigurni smo da će se svi dubrovački dužnici sjetiti uplatiti zatečeni dug, posebno naš gradonačelnik Andro Vlahušić, koji je već debelo 'uletio' u kampanju, pa mu svaki, pa i ovakav mali minus, može samo odmoći u njegovom jurišu na drugi mandat.

U prilogu teksta pročitajte cijelu listu kupreških dužnika, a cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju duLista .

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist