Aktualno

Vlahušić iskoristio konferenciju za kampanju

Vlahušić iskoristio konferenciju za kampanju

Ovo nije bilo lako, bilo je puno nepovjerenja, ali kao što vidite, svaka dobra ideja se isplati i nađe svoj put da ugleda svjetlo i zaživi – istaknuo je gradonačelnik Andro Vlahušić na konferenciji za medije povodom projekta Zračni most.

Gradonačelnik je danas uplatio prve subvencije zrakoplovnih karata – za "zračni most" danas je plaćeno 43 875 kuna za 351 zrakoplovnu kartu za koje su stigli zahtjevi u tri dana.

-Gradska uprava osigurala je pet milijuna kuna u ovogodišnjem proračunu za zračni most, a bez odluke o oslobađanju plaćanja poreza, pola iznosa bi pošlo državi. – istaknuo je Vlahušić.

Gradonačelnik Vlahušić i pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo Milan Perić najavili su kako će Grad tražiti od Croatia Airlinesa poboljšanje reda letenja, razmišljaju o zakupljivanju jeftinih karata za građane Dubrovnika, uvođenju još jednog ureda za primanje zahtjeva za subvencije u Mokošici te u Zračnoj luci.

-Croatia Airlines nam je, nažalost, pomogla da sami riješimo problem – naglasio je Vlahušić. Također je najavio razgovore sa zrakoplovnom kućom o dopuštenju da Grad dobije pristup bazi podataka kako građani ne bi morali donositi boarding karte u gradske urede, tim više jer je u pripremi informatički program kojim će se građani iz kuće moći registrirati i podnijeti zahtjev.

Iznos subvencije je 125 kuna za jednosmjernu kartu, odnosno 250 kuna za povratnu kartu. Zahtjevi se mogu podnijeti na dvije lokacije, u Upravnom odjelu za poduzetništvo, turizam i more, u Ulici branitelja Dubrovnika 15 te u Gradskom kotaru Gruž, na Obali Stjepana Radića 29, svakim radnim danom od 9 do 12 sati. Transakcije na tekuće račune isplaćivat će se dvaput mjesečno.

Konferencija za novinare iskorištena je i za predizbornu kampanju. Vlahušić je obećao kako će, ako HNS bude participirao u županijskoj vlasti nakon svibanjskih izbora, Županija subvencionirati još 20 posto po svakoj karti. U tom slučaju građani bi dobivali 150, podnosno 300 kuna subvencije.

– Mnogi nisu vjerovali u realizaciju "zračnog mosta". Mislili su da je to samo jedno od Vlahušićevih bajki. – istaknuo je gradonačelnik.

 

Pročitajte još

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist