Grad

Vlahušić ide u svoj posljednji juriš!

Game of Thrones Andro Vlahušić

Sljedeći ponedjeljak u Dubrovniku se po ničemu ne izdvajao od normalnog radnog dana u svakom drugom prosincu da nema jedne jedine stvari – posljednje ovogodišnje sjednice Gradskog vijeća, a po svemu sudeći i posljednje sjednice Gradskog vijeća u ovom sazivu.
Naime, početkom sljedećeg tjedna, samo par dana prije dočeka 2015. godine, vijećnici će se izjasniti o ‘novom’ prijedlogu Vlahušićevog Proračuna za 2015. godinu. Podsjetimo, isti taj proračun, minus nekoliko formalnih kozmetičkih izmjena srušen je na sjednici 5. prosinca kada je za usvajanje bilo 11 vijećnika, devet ih je glasovalo protiv, dok su tri bila suzdržana.

Pismena potpora?

-Nova sjednica Gradskog vijeća će biti 29. prosinca, a na njoj će biti moguće dvije točke – kozmetički izmijenjen Proračun Grada Dubrovnika za 2015. godinu jer u Poslovniku Grada stoji da određena točka koja nije usvojena ne može sljedeća tri mjeseca biti na dnevnom redu Gradskog vijeća, a druga točka koja bi se trebala naći pred vijećnicima će biti Odluka o privremenom financiranju – rekao je Vlahušić na konferenciji za novinare šest dana nakon prve sjednice te tada dodao kako i jedna i druga točka imaju uvjet prikupljanja unaprijed 13 glasova vijećnika koji će ih podržati.
Ovo je retorika koju je gradonačelnik ponovio i neposredno nakon same sjednice, ali i nekoliko puta nakon toga, no kako to obično s njime biva, malo tih izjava ‘drži vodu’.

Koliko je potpisa Vlahušić skupio i je li se netko od vijećnika predomislio doznajte u tiskanom izdanju DuLista!

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist