Politika

Vlahušić i gradonačelnik i europarlamentarac?

Predsjedništvo županijske organizacije HNS-a na jučerašnjoj je prvoj sjednici kao kandidata na izborima za Europski parlament Dalmatinskom regionalnom savezu predložio gradonačelnika i člana Predsjedništva HNS-a Andra Vlahušića.

Zanimljivo je da će Vlahušić, prema postojećem Zakonu o izborima za zastupnika RH u Europskom parlamentu, moći istodobno obnašati i dužnost gradonačelnika i europarlamentarca.
 
Naime, dužnost člana Europskog parlamenta nespojiva je s dužnostima predsjednika RH, predsjednika Sabora, zastupnika u saboru, premijera, člana Vlade, suca Ustavnog suda itd., kao i s dužnostima župana, zamjenika župana te gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika Grada Zagreba, dok se dužnost gradonačelnika ostalih gradova nigdje ne spominje.

Vlahušić je preko nekih medija demantirao odlazak u Europu, no narodski rečeno – o tom potom…

Pročitajte još

SDP O LUČINOM RAZDOLJU Lobisti nam nameću zastarjelu tehnologiju. Ako župan nema što kriti, poslušat će stručnjake i građane

Andrea Falkoni Račić

Zoran Milanović prisegnuo za predsjednika Republike Hrvatske

Dulist

‘NEISPLATIVO I OPASNO’ Most poziva na sazivanje županijske sjednice o CGO Lučino razdolje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija