Grad

Vlahušić: Do Božića nova sjednica, ponudit ćemo vijećnicima Odluku o privremenom financiranju!

Vlahušić: Do Božića nova sjednica, ponudit ćemo vijećnicima Odluku o privremenom financiranju!

Do Božića ćemo vijećnicima ponuditi Odluku o privremenom financiranju, ali ja vjerujem kako Dubrovnik ulazi u prijevremeno predizborno razdoblje, rekao je večeras dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić (HNS) nakon što nije uspio osigurati većinskih 13 ruku za usvajanje proračuna za 2015. godinu.
”Gradski vijećnici su tako odlučili i mi to moramo poštivati. Do kraja mjeseca ćemo ići s prijedlogom Odluke o privremenom financiranju da vidimo postoji li ta još jedna šansa. Ako postoji, dužni smo to napraviti zbog građana Dubrovnika ”, rekao je dubrovački gradonačelnik.
”Što se mene tiče ne bojimo se novih izbora i smatram da je to najbolje za Dubrovnik. Proračun je najveći u RH po izdvajanju po glavi stanovnika. To je jedini proračun koji u krizi raste, a usvojio je prijedloge građana i amandmane stranaka, a odbilo ga je gradsko vijeće. Ja mislim da Grad Dubrovnik onda ne treba imati takvo Gradsko vijeće”, istaknuo je Vlahušić te ustvrdio kako Dubrovnik čeka neizvjesna politička budućnost.
”Skupiti 13 vijećnika u posljednjih nekoliko godina je bilo pravo umijeće, a 2015. godine će biti još i teže. Vlada međusobno nepovjerenje između velikih političkih stranaka i bilo koji oblik koalicije koja bi činila stabilnu većinu nije vjerojatan”, smatra dubrovački gradonačelnik te naglašava kako je uvjeren da je tu riječ ”o čistoj formi kako se kasnije ne bi moglo reći da nije pružena prilika.”
”Ja ne vjerujem u takav scenarij i smatram kako Dubrovnik ulazi u predizborno razdoblje”, zaključio je Vlahušić.
Inače, prema zakonskim propisima RH ako se proračun (ili Odluka o privremenom financiranju) jedinice lokalne samouprave za sljedeću godinu ne donese do 31. prosinca tekuće godine, pokreće se procedura za prijevremene izbore, a Vlada imenuje povjerenika koji će u međuvremenu upravljati Gradom.
Podsjetimo, Vlahušićev proračun podržalo je ukupno 11 vijećnika, devet je bilo protiv, a tri vijećnika su bila suzdržana. Na sjednici nisu bile dvije vijećnice, a njihove stranke DDS i Hrvatski Laburisti stranka rada su bile suzdržane, odnosno protiv Vlahušićevog proračuna.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist