Natrag
21.5.2018 01:21

facebook

twitter

google

rss

dulist

Vlahušić bi preuzeo gradnju vezova na Batali

6.6.2012 @ 14:25 Dulist Aktualno

Podijelite:

Gradonačelnik Andro Vlahušić izrazio je spremnost Grada Dubrovnika da preuzme financiranje izgradnje više od pet stotina komunalnih vezova na Batali, ukoliko nadležne institucije to nisu u mogućnosti samostalno provesti.

Tim povodom uputio je dopis Županijskoj lučkoj upravi Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, objavljeno je na gradskim web stranicama.
– Budući da je Grad Dubrovnik važećom prostorno – planskom dokumentacijom odredio Batalu kao komunalnu lučicu za građane te da je projektna dokumentacija potpuna, Grad je spreman osigurati potrebnih 10 milijuna kuna za izgradnju vezova još ove godine. Lučica na Batali bi se izgradila s pontonima zbog bolje protočnosti mora ispod njih, s drvenim podnicama te sa svim priključcima struje i vode, kao i mostovima koji spajaju pontone i kopno. Pontoni bi bili širine 2.40 m te bi pružali sav komfor i sigurnost ukrcaja i iskrcaja s brodica u navedenom akvatoriju, a zaljevu pružili uredan izgled. Odgovor od Županijske lučke uprave se očekuje u iduća dva tjedna nakon čega će se dogovoriti daljnja suradnja – ističu iz Grada.
 
 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana