Aktualno

Vlahušić bi na Neumu traku za Dubrovčane!?

Gradonačelnik Andro Vlahušić došao je na još jednu ideju, koju je u obliku pisma uputio hrvatskim ministrima.

Traži tako naš gradonačelnik, ne izgradnju Pelješkog mosta za povezivanje hrvatskog teritorija, nego posebnu traku za Dubrovčane na graničnim prijelazima Klek i Bistrina.

– Gradonačelnik Vlahušić je od nadležnih ministarstava zatražio posebnu traku na cestovnim graničnim prijelazima koja bi vlasnicima osobnih vozila s dubrovačkim registracijama omogućila razmjerno brz prelazak granice unatoč strogim kontrolama po Schengenskim standardima – pišu iz gradske uprave.

Vlahušić je također u pismu istaknuo potporu nastojanjima za realizaciju projekata Pelješkog mosta i koridora preko Neuma, ali i činjenicu da se u najboljem slučaju ta rješenja mogu ostvariti tek za nekoliko godina.

– Stoga je za Dubrovkinje i Dubrovčane nužno do 1. srpnja 2013. uvesti lako provedivo rješenje kojim će se ublažiti nepovoljan prometni položaj građana juga Hrvatske – mišljenja je gradonačelnik.

Pročitajte još

GOSPODARENJE OTPADOM NA MORU Mislite da kruzeri puno zagađuju? Evo zašto se varate

Dulist.hr

‘McLarenom’ po autocesti jurcao 216 kilometara na sat

Dulist

Kakvo nam se vrijeme sprema idući tjedan?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija