Natrag
18.2.2019 15:50

facebook

twitter

google

rss

dulist

Vlahušić bi na Neumu traku za Dubrovčane!?

13.12.2012 @ 11:12 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Gradonačelnik Andro Vlahušić došao je na još jednu ideju, koju je u obliku pisma uputio hrvatskim ministrima.

Traži tako naš gradonačelnik, ne izgradnju Pelješkog mosta za povezivanje hrvatskog teritorija, nego posebnu traku za Dubrovčane na graničnim prijelazima Klek i Bistrina.

– Gradonačelnik Vlahušić je od nadležnih ministarstava zatražio posebnu traku na cestovnim graničnim prijelazima koja bi vlasnicima osobnih vozila s dubrovačkim registracijama omogućila razmjerno brz prelazak granice unatoč strogim kontrolama po Schengenskim standardima – pišu iz gradske uprave.

Vlahušić je također u pismu istaknuo potporu nastojanjima za realizaciju projekata Pelješkog mosta i koridora preko Neuma, ali i činjenicu da se u najboljem slučaju ta rješenja mogu ostvariti tek za nekoliko godina.

– Stoga je za Dubrovkinje i Dubrovčane nužno do 1. srpnja 2013. uvesti lako provedivo rješenje kojim će se ublažiti nepovoljan prometni položaj građana juga Hrvatske – mišljenja je gradonačelnik.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana