Grad

VLAHO MARGARETIĆ ‘Nisam tip koji samo klima glavom’

Vlaho Margaretić, pročelnik gradskog Upravnog odjela za poduzetništvo, more i turizam nedavno je nakon dugogodišnjeg iskustva u hotelijerstvu s radnog mjesta u Hiltonu otišao je u gradsku upravu.

Na čelu je jednog od najisturenijih resora, a za Dulist je otkrio svoje viđenje zimskog Grada, kako planira riješiti situaciju sa taksistima te koji veliki hotelski lanac dolazi uskoro u Dubrovnik.

Kućice na Stradunu su izazvale poprilično polemika u javnosti. Sad kad se dogodio odmak oko Konzervatora i Ministarstva kulture, kako gledate na cijeli taj slučaj?
Kućice i cijeli Zimski festival dio je programa oživljavanja Grada, ali i stvaranja percepcije zimskog Dubrovnika. Naši partneri nas doživljavaju isključivo kao ljetnu destinaciju i to se moramo promijeniti.

Jeste li očekivali reakcije kakve ste dobili na kućice i s jedne i s druge strane?
To nije bio jednostavan proces. Dosad se vršila jedna vrsta testiranja što se sve od toga može napraviti. Nismo se nadali ovakvom revoltu, odnosno protivljenju jer je većina ugostitelja, ali i građana navikla da zimi u Gradu sve bude zatvoreno. To znam iz mog hotelskog iskustva jer su gosti jedva mogli naći otvorene sadržaje. Zbog toga smo krenuli s inicijativom za zimu 2016./2017. godine da napravimo točan raspored tko kad radi. Ne smije se dogoditi da gost koji dođe u Dubrovnik zimi nađe zatvorena sva vrata. Potrebno je imati tu nultu razinu kvalitete usluge.

 

Opširnije o uvođenju subvencija za ugostitelje, prometnoj povezanosti, rupi u predsezoni 2016., uskršnjim kućicama i taksistima pročitajte u tiskanom izdanju DuLista, koji je u prodaji od 30. prosinca 2015. godine.

Pročitajte još

UKUPNO 250 TISUĆA KUNA Isplaćena pomoć građanima za svibanj

Dulist

OBAVIJEST IZ LIBERTASA Reaktiviran prijevoz osoba s invaliditetom

Dulist

VAŽAN DAN 28. obljetnica oslobođenja Rijeke dubrovačke i deblokade Dubrovnika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija