Hrvatska

VLADINA MJERA ZBOG ‘COVID-19’ 23 tisuće ljudi već traži državni minimalac

Novu Vladinu mjeru za očuvanje radnih mjesta kod poslodavaca kojima je zbog posebne okolnosti uvjetovane koronavirusom COVID-19 narušena gospodarska aktivnost, u sklopu koje tvrtke mogu dobiti do 3250 kuna po radniku kojemu prijeti otkaz operativno provode Ministarstvo rada i Zavod za zapošljavanje.

Prema podacima koje je Jutarnji.hr iz Ministarstva, od petka (20.ožujka) do ponedjeljka (23.ožujka) u 15.00 sati, broj posjeta na web-portalu ‘Mjere za ORM’ iznosio je 47.400, s tim da je broj jedinstvenih posjetitelja web stranica bio 32.600, a broj registriranih korisnika 7060.

Do 15 sati u ponedjeljak 2680 tvrtki, pretežno malih i srednjih, predalo je zahtjev, a broj radnika za koje se traži potpora iznosi 15.660, ističu uz napomenu kako u ove podatke nisu ušle tvrtke koje su zahtjev poslale putem maila ili osobnim dolaskom, već samo one koje su prijavu poslale putem online sustava HZZ-a. U Ministarstvu rada su istaknuli kako su spremni isplatiti pomoć za 400 tisuća radnika u iduća tri plus tri mjeseca, a to znači neto 3,9 milijardi kuna ukupno.

Pročitajte još

Do 8. travnja broj nezaposlenih dosegnuo je 150.372

Dulist

U SABORU IZGLASANI VOUCHERI ZA PUTOVANJA ‘Ovo je spas za likvidnost turističkih agencija, a putnik je u potpunosti zaštićen’

Dulist

U jeku pandemije u Hrvatskoj posao pronašlo više od 3500 ljudi

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija