Politika

“Vlada se previše bavila kadroviranjem”

"Vlada se previše bavila kadroviranjem"

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel osvrnuo se na rad Vlade u prvoj godini mandata.

Novosel premijeru Zoranu Milanoviću i njegovim suradnicima nije dao visoku ocjenu za dosadašnji rad.

– Teško je reći je li više od dva ili manje od tri, ali ocjena je između 2 i 3. Više, nažalost, ne može biti – rekao je Novosel analizirajući ono što nije dobro napravljeno u proteklih 365 dana.

– Nije učinjeno na oživljavanju gospodarstva, oživljavanju proizvodnje, zadržavanju postojećih radnih mjesta u javnom sektoru i zadržavanju postojećih tvrtki – istaknuo je Novosel.

 Vlada se smatra, previše bavila rashodima u državnom proračunu. Kaže kako se prekasno iz pozicije poslodavca reagiralo prema sindikatima u javnom sektoru što je rezultiralo zakonom o uskrati pojedinih dodataka.

– Vlada se nije snašla u poziciji poslodavca. Previše se bavila sama sobom, previše se bavila kadroviranjem u državna poduzeća, javna poduzeća, Nadzorne odbore, Uprave, a rezultati takvih kadroviranja se pokazuju sada, krajem godine, a oni su vrlo loši- ističe Novosel koji ipak smatra da je Vlada učinila i neke dobre stvari u prvoj godini svog mandata. To je prije svega naplata i rješavanje nelikvidnosti, te uredba da se plaća ne može uplaćivati bez uplate doprinosa, kao i Zakon o predstačajnoj nagodbi i financijskom poslovanju.

 

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist