Natrag
21.2.2019 07:37

facebook

twitter

google

rss

dulist

Vlada raskida ugovor o gradnji Pelješkog mosta

17.5.2012 @ 10:56 Ana Prohaska Aktualno

Podijelite:

 
Vlada će na današnjoj sjednici službeno odustati od gradnje Pelješkog mosta. Tako će se predložiti raskid Ugovora o gradnji mosta kopno-Pelješac što su ga Hrvatske ceste sklopile s tvrtkama Konstruktor, Viadukt i Hidroelektra niskogradnja.

Poznato je da alternativu mostu u bržem povezivanja krajnjeg juga s ostatkom zemlje Vlada vidi u cestovnom koridoru kroz Neum, koji bi stajao oko pet milijuna eura. 

Ugovor vrijedan oko 2 milijarde eura će se raskinuti na temelju sporazuma s navedenim tvrtkama.Kako prenosi Dnevno.hr,  nakon toga Vlada će osnovati ekspertnu skupinu čiji će zadatak biti utvrđivanje stvarnih troškova izgradnje Pelješkog mosta, a tu je ključan podatak iz teksta sporazuma iz kojeg je razvidno da je država unaprijed platila 163,5 milijuna kuna avansa graditeljima mosta.

Ekspertnu skupinu činit će predstavnici građevinara, neovisni eksperti te predstavnici Ministarstva financija i Ministarstva prometa koji će morati ispitati što je plaćeno i na što je novac potrošen.Problem je u tome što bi eventualne obveze građevinara, u smislu povrata novca državi, mogle tri velike hrvatske tvrtke u kojima radi oko 6.000 ljudi dovesti u ozbiljne financijske probleme. 

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana