Natrag
22.2.2019 01:24

facebook

twitter

google

rss

dulist

VLADA: Nema božićnice ni regresa!

9.12.2013 @ 11:48 Nikša Miletić Aktualno

Podijelite:

Na današnjoj telefonskoj sjednici Vlade RH odlučeno je da nema božićnice i regresa za državne službenike.

"Vlada Republike Hrvatske je donijela zaključak o prihvaćanju Dodatka II Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike kojim se, za vrijeme važenja Kolektivnog ugovora, materijalna prava državnih službenika i namještenika ugovorena u člancima 50. i 64. neće isplaćivati (božićnica i regres), a prava iz članka 55. stavak 2, 56. stavak 4 i 69. se privremeno ograničavaju (dnevnica, terenski dodatak i osnovica za isplatu jubilarnih nagrada)", priopćeno je iz Vlade, prenosi Index.

Tijekom 2014. godine, u slučaju umirovljenja i novog zapošljavanja, primjenjivat će se klauzula 2 za 1, sukladno mogućnosti državnog proračuna.
"U slučaju pozitivnog rasta bruto domaćeg proizvoda u tri uzastopna tromjesečja i deficita proračuna Republike Hrvatske manjeg od 3% za vrijeme važenja Kolektivnog ugovora, Dodatak II Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike prestaje važiti, a sva se prava iz Kolektivnog ugovora u cijelosti nastavljaju primjenjivati.", dodaju iz Vlade.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana