Politika

“Vlada nas ignorira”

"Vlada nas ignorira"

Županijski odbor HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije na čelu s Brankom Bačićem i županom Nikolom Dobroslavićem iznio je niz kritika na rad Vlade i premijera Zorana Milanovića.

Prema Bačiću Vlada premijera Milanovića zaustavlja investicijske projekte koji su od velike važnosti Dubrovačko-neretvanske županije. Nezadovoljstvo u HDZ-u je izazvalo dva projekta koja se ne nastavljaju predviđenim tokom. Izgradnja punog profila autoceste do Ploča se po njima ne razvija željenom brzinom. Bačić je istaknu da je on kao zastupnik u Saboru u listopadu 2012. godine uputio ministru pomorstva, prometa i infrastrukture Siniši Hajdaš Dončiću pitanje kada će biti dovršena dionica autoceste od Vrgorca do Ploča.
 
– Dobio sam odgovor 22. studenog da će dionica biti završena do lipnja 2013. godine. Prema našim saznanjima ne samo dionica neće biti završena u tom roku mi se u HDZ-u bojimo da neće biti završena niti do kraja 2013. godine – istaknuo je Bačić.
 
Drugi projekt kojim su nezadovoljni i kojom se brzinom realizira jest projekt integracije trgovine i transporta dakle izgradnja Luke Ploče. Potpisan je ugovor sa Svjetskom i Europskom bankom vrijedan 131 milijun eura i trebao bi omogućiti izgradnju i dogradnju Luke Ploče. Od Upravnog vijeća Luke Ploče u ovom trenutku potražuje se 64 milijuna kuna od strane izvođača radova.
 
Župan Dobroslavić naglasio je da je suglasan s iznijetim stavom ŽO HDZ-a te istaknuo da se Vlada ponaša prema Dubrovačko-neretvanskoj županije maćehinski. Nisu zadovoljni radom premijera Milanovića po pitanju Pelješkog mosta.
 
-Pozdravljam inicijativu Vlade da se Pelješki most izgradi i pomoću Europski projekata i sredstava, ali nedopustivo je da se pregovara je li potreban most, tunel ili trajekt. Dva hrvatska kopna se moraju povezati mostom. Hrvatska se mora povezati kopnom.
 
Župan je istaknuo da je otvoreno još uvijek pitanje Bosnom i Hercegovinom i Crnom Gorom oko teritorija i da je nedopustivo da se trguje teritorijem Republike Hrvatske.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist