Natrag
19.2.2019 16:08

facebook

twitter

google

rss

dulist

Vlada donosi odluku o sanaciji OB Dubrovnik

18.4.2013 @ 11:19 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Vlada RH danas će na svojoj 86. sjednici donijeti odluku o sanaciji Opće bolnice Dubrovnik.

Sanacija se, podsjetimo, provodi zbog nemogućnosti pokrivanja nastalog gubitka i ispunjavanja novčanih obveza u zakonom utvrđenim rokovima OB Dubrovnik.

Prethodno odluci Dubrovačko-neretvanska županija je, kao osnivač bolnice, 30. siječnja pozvala Vladu na provođenje sanacije te se odrekla svih osnivačkih prava tijekom provedbe sanacije i dvije godine nakon završetka sanacije.

Sanacijom će država podmiriti dugovanje OB Dubrovnik od 106 milijuna kuna, a Vlada će imenovati i sanacijskog upravitelja te Sanacijsko vijeće, u kojem će sjediti predstavnik Ministarstva zdravlja, Ministarstva financija i OB Dubrovnik.

Sanacijsko vijeće ima zadatak u roku od mjesec dana Vladi predložiti Program sanacije, kojeg moraju provesti u godini dana. Pritom će sanacijski upravitelj imati plaću jednaku onoj ravnatelja Opće bolnice.

Kako je duList već ranije pisao, za sanacijskog upravitelja OB Dubrovnik trebao bi biti izabran Davor Penić, liječnik specijalist medicine rada s Korčule i predsjednik županijskog SDP-a.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana