Sport

VK Neptun na Prvenstvu Hrvatske u ergometrima

VK Neptun na Prvenstvu Hrvatske u ergometrima

Veslači VK Neptuna nastupit će ovog vikenda u Rijeci na Prvenstvu Hrvatske u ergometrima – veslačkim simulatorima na 2000 metara.

Naime, s obzirom da se u ovo doba godine još uvijek ne odvijaju veslačke regate, Hrvatski veslački savez je odlučio organizirati prvenstvo na veslačkim simulatorima – ergometrima, na kojem će nastupiti oko 200 veslačica i veslača svih starosnih kategorija, pa tako i braća Sinković, Damir Martin i mnoga druga imena hrvatskog veslanja.

Neptunaši putuju sa jedanaest veslača koji će nastupiti u tri kategorije, Juniori B, Juniori A i Seniori.
Na povratku iz Rijeke, čak četiri veslača VK Neptuna ostaju u Skradinu i Vodicama na veslačkim pripremama Hrvatske izborne vrste od 18. do 25. veljače: Pero Kukuljica, Vlaho Đivanović, Lovro Čondrić (sva tri Junior A) te Mato Tikvica (Senior B).

Sve njih je na pripreme pozvao izbornik Darko Mikšić, jer su svojim rezultatima u protekloj sezoni, kao i provedenim testiranjima tokom zime pokazali velik potencijal.

-Za napomenuti je da su trostruki prvaci Republike Hrvatske Pero Kukuljica i Vlaho Đivanović (Juniori A) već bili uvršteni na popis izborne vrste u studenom 2017. godine, a s pozivom Lovru Čondriću i Matu Tikvici broj Neptunaša se popeo na četiri veslača. Velika je to nagrada za uporan rad, trud i ostvarene rezultate našim veslačima, ali i treneru Pavu Bečiću, kao i cijeloj Upravi Neptuna – ističu iz kluba.

Nikad do sad VK Neptun nije imao na popisu četiri reprezentativca za Juniore A i Seniore, a pravi iskorak u radu će se vidjeti s prvim regatama Kupa Dalmacije koje počinju u ožujku, ali i međunarodnim regatama u Munchenu i Bledu na kojima će nastupiti reprezentacija Hrvatske ‘pojačana’ s četiri Neptunaša.

U veslačkom klubu Neptun, osim velikog zadovoljstva ovim rezultatima, ubrzano rade i na prikupljanju financijskih sredstava i sponzortsva za kupnju novog veslačkog broda – dvojca na pariće, marke Filippi – Italia, čija cijena je 15 tisuća eura. U nadi da će se prikupiti potrebna sredstva, Neptunaši sa zadovoljstvom očekuju početak nove veslačke sezone.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist