Grad

VJEROVALI ILI NE Škola na Montovjerni bit će gotova prije ugovorenog roka

VJEROVALI ILI NE Škola na Montovjerni bit će gotova prije ugovorenog roka

Osnovna škola na Montovjerni bit će gotova prije roka. Rekao je to dubrovački gradonačelnik Mato Franković tijekom obilaska gradilišta.

-Radovi napreduju predviđenim tijekom i zadovoljni smo načinom izvođenja. Koliko je bitno za Dubrovnik da se ovi radovi izvode znaju najbolje naši sugrađani. Potreba uvođenja jednosmjenske nastave u osnovnim školama je prioritet ove gradske uprave i vjerujem da idemo u dobrom smjeru. Očekujemo kako će škola biti gotova i prije predviđenih rokova. Studentski dom bi također trebao biti gotov u sličnom terminu. Ovdje je jasan problem parkinga i on je ključan problem u ovom naselju, no u sklopu projekta Doma postoji i veliki broj parkirnih mjesta od kojih će jedan dio sigurno biti za korištenje našim sugrađanima. Trenutno je u izgradnji i projektna dokumentacija za oborinsku odvodnju ovog djela grada tako da će se i taj problem riješiti – poručio je gradonačelnik Franković.

-Montirali smo čeličnu konstrukciju za dvoranu. Prije početka radova cijeli projekt smo razdijelili na dva dijela, prvi dio dvorane i drugi dio gdje su učionice bez podrumske etaže. Baš u tom dijelu smo preko 2 mjeseca ispred rokova i imamo u planu završiti projekt ranije. Imali smo dosta dobru pripremu za ovaj projekt i željni i voljni napraviti ga kako treba i prije roka, što i radimo. Trenutno ovdje radi 40 radnika i šest inženjera – poručio je Kristijan Jurić, voditelj gradilišta za tvrtku Strabag dodavši kako do sada na izgradnji nije bilo nikakvih problema te kako sve ide po planu.

 

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist