Natrag
23.3.2019 22:24

facebook

twitter

google

rss

dulist

Vjerojatno je nađen nestali pomorac

30.10.2011 @ 11:48 Andrea Falkoni Račić Crna kronika

Podijelite:

Ministarstvo mora za jučer pronađeno mrtvo tijelo 4 nautičke milje zapadno od Mljeta pretpostavlja da se radi o jednom članu posade nestalih pomoraca s brodova koji su imali sudar kod Drača u Albaniji.

Radi se, podsjetimo, o trgovačkom brodu „Reina I“ (turska posada od 10 članova, 8 nestalo, 2 spašena) i trajektu „Ankara“ koji nije potonuo.
Prema priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru zaprimila je jučer popodne informaciju od putničkog broda „MSC Opera“ da su oko 4 nautičke milje zapadno od Mljeta pronašli tijelo koje je njihova spasilačka brodica s posadom podigla iz mora.

Obzirom da je tijelo pronađeno u hrvatskim teritorijalnim vodama, oko 18 sati preuzeo ga je brod „Danče“ Lučke kapetanije Dubrovnik te ga prevezao u Dubrovnik, dok je brod na kružnom putovanju „MSC Opera“ nastavio plovidbu prema Veneciji.

Najvjerojatnije se radi o muškoj osobi, a tijelo je u stanju koje ukazuje da se nalazi više dana u moru.
O pronalasku tijela obaviještena je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja u Ankari.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana