Grad

Vjernici na misi u Crkvi svetog Josipa u Gradu

Misa u crkvi svetog Josipa

Danas obilježavamo blagdan Svetog Josipa, zaručnika Marijinog i Isusovog hranitelja.

Odlukom Hrvatskog sabora iz 1687. godine, proglašen je zaštitnikom hrvatskog naroda. Josip je bio potomak iz Davidova kraljevskoga roda te je po njemu i Isus bio Davidov potomak. Radio je kao siromašni tesar iz Nazareta i u njegovoj je blizini Isus proveo svoje djetinjstvo i mladost, živeći jednostavnim radničkim životom zbog čega je i zaštitnik radnika.

Povodom današnjeg blagdana jutros je u Crkvi svetog Josipa u Ulici od Puča služena Sveta misa. Stoga podsjećamo na povijest te lijepe crkvice unutar povijesne jezgre. Naime, na mjestu srednjovjekovne Crkve sv. Jakova iz 1229. godine, srušene u velikom potresu 1667., godinu kasnije izgrađena je Crkva sv. Josipa. Jednobrodna je, s pregrađenom apsidom, a stilski pripada baroku. U unutrašnjosti crkve nalaze se barokne slike i oltari. Podigla ju je bratovština drvodjelaca kojoj je sv. Josip zaštitnik.

Pročitajte još

OPARA I FRANKOVIĆ Nećemo dozvoliti da ovakav zakon nastavi smanjivati kvalitetu života

Dulist

Dogovoreni bolji radni uvjeti za djelatnike Libertasa

Dulist

RASTEREĆENJE OD GUŽVI Projekt Alter Eco uspješno predstavljen u Valenciji

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija