Zanimljivosti

Vitamin B15 kao prevencija raka

Farmaceutska industrija

U prehrani, vitamin B-15 može se naći u pivskom kvascu, smeđoj riži, jetri, bučinim sjemenkama i sjemenkama sezama kao i u punom zrnu žitarica. Ova supstanca sadrži cijanid koji se oslobađa u prisustvu stanica koje imaju rak te ga uništavaju bez oštećenja zdravog tkiva.

Trebalo bi uvijek iznova ponavljati o važnosti unosa vitamina, minerala, aminokiselina i enzima. Oni štite organizam od infekcija, degenerativnih bolesti, metaboličkih bolesti, autoimunih bolesti, starenja te donose dobro raspoloženje i dobru formu. Iako je vitamin B15 pronađen 1950., jedina istraživanja obavili su sovjetski znanstvenici koji su ga hvalili kao pravo čudo, no u SAD-u nikakvi podaci do sada nisu bila obavljeni, obzirom da je već desetljećima ovaj vitamin bio zabranjivan.

Međutim, kada se tijelo nađe pod redovitim udarom stresa iz okoline i društva, ono gubi svoju fiziološku i metaboličku ravnotežu te postaje ranjivo na gotovo sve bolesti. Farmaceutska je industrija pripremila lijekove koji dovode do još većeg kemijskog stresa te u konačnici samo ublažavaju simptome i daju iluziju oporavka, piše OnlineHolisticHealth.com.

Naravno, ovdje je riječ o lijekovima koji bi trebali biti zamjene pojedinim namirnicama iz prehrane. Tijelo u tom slučaju ne može doći do ravnoteže zbog očitog nedostatka važnih prehrambenih nutrijenata koje lijekovi ne mogu ponuditi.

Znanstvenici sada sumnjaju da je smanjenje DNA metilacije (ekspresije gena) povezano s rakom, kao i s drugim kroničnim bolestima. Tisuće biokemijskih procesa koji se odvijaju u našem tijelu ne bi bili mogući bez metilnog doprinosa.

Bez metilnog procesa zdravlje i regeneracija stanica ne bi bila moguća.
Nedavno objavljena studija u časopisu Experimental Biology and Medicine potvrđuje ulogu DNA metilacije u održavanju normalne stanične funkcije. “Promjene u metilacijskim uzorcima mogle bi doprinijeti nastanku raka”, stoji u zaključku studije. Povećana masnoća u jetri, ciroza jetre i nastanak tumora povezani su s manjkom ovih vrijednih metilnih skupina.

Unatoč tim istraživanjima, FDA je zabranio vitamin B15 (pangamsku kiselinu) tvrdeći da dovodi do raka, premda se koristio u pokusnim tretmanima liječenja raka i to pod nazivom CEP-7055. U prehrani vitamin B-15 može se naći u pivskom kvascu, smeđoj riži, jetri, bučinim sjemenkama i sjemenkama sezama kao i u punom zrnu žitarica. Ova supstanca sadrži cijanid koji se oslobađa u prisustvu stanica koje imaju rak te ga uništavaju bez oštećenja zdravog tkiva.

CEP-7055 ima potencijal da spriječi rast tumora bez negativnih posljedica koje dolaze uz kemoterapiju”, poručio je Jeffry Vaught čelnik Cephalona te dodaje: “U istraživanjima smo primijetili značajno antitumorno djelovanje bez tragova toksičnosti ili smrtnih slučajeva kod miševa”.

CEP-7055 je dobio zeleno svjetlo za oralnu upotrebu kod pacijenata s prvim stadijem raka. No, istraživanja na lijeku CEP – 7055 obustavljena su 2006. zbog “nedostatka interesa”. Tako je bar pojašnjeno u službenoj verziji, no ovdje je riječ o mogućem lijeku od raka koji farmaceutskoj industriji nije profitabilan.

Onkološki odijeli, radiologija, kao i bolnice koje profitiraju dugim liječenjem svojih pacijenata; mnogima bi zarade bile ugrožene. Jedan tretman kemoterapijom košta vrtoglavih 24 000 dolara, a ne treba zaboraviti ni milijune uložene u istraživačke odjele za pronalazak spasonosnog lijeka.

Farmaceutska se industrija i dalje se bori uvjeriti javnost kako je vitamin B-15 štetan, no samo je pitanje dana kada će se pangamska kiselina prepisivati kao lijek protiv bolesti znane kao epidemija modernog doba koja, prema statistici, napada svakog trećeg čovjeka na Zemlji.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist