Zanimljivosti

Viseće petunije na Pilama i u Gružu

Viseće petunije na Pilama i u Gružu

Vrtlar je tijekom ponedjeljka na stupove javne rasvjete na Pilama i u Gružu postavio trideset ukrasnih visećih posuda s petunijama.

Ulaganje od deset tisuća kuna je početak sveobuhvatnog povećanja kvalitete hortikulturnog uređenja gradskog područja što će Vrtlar financirati od prihoda po ugovorima o održavanju koje ima s Gradom Dubrovnikom.

Naime, već do ovog ljeta planira se ugradnja navodnjavanja i obnova zelenila i pješačkih staza u parkovima u Gružu i na Batali kao i uljepašvanje parka u Pilama te Graca. Navodnjavanje gradskih parkova će omogućiti bolji raspored djelatnika na zelene otoke i javne zelene površine uz prometnice, koje će se češće održavati i na taj način tijekom ljetnih vrućina biti primjerenog izgleda – piše na stranicama grada Dubrovnika.

Upravni odjel za turizam i Turistička zajednica Grada Dubrovnika su u suradnji s Upravnim odjelom za komunalne djelatnosti i Vrtlarom osigurali da se kvaliteta održavanja i izgled zelenih površina nadzire sukladno kriterijima za nagradu Plavi cvijet Hrvatske turističke zajednice budući da je lani postavljen cilj osvajanja prve nagrade u ovom prestižnom izboru – obavijestili su iz gradske uprave.

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist