Zanimljivosti

Viseće petunije na Pilama i u Gružu

Vrtlar je tijekom ponedjeljka na stupove javne rasvjete na Pilama i u Gružu postavio trideset ukrasnih visećih posuda s petunijama.

Ulaganje od deset tisuća kuna je početak sveobuhvatnog povećanja kvalitete hortikulturnog uređenja gradskog područja što će Vrtlar financirati od prihoda po ugovorima o održavanju koje ima s Gradom Dubrovnikom.

Naime, već do ovog ljeta planira se ugradnja navodnjavanja i obnova zelenila i pješačkih staza u parkovima u Gružu i na Batali kao i uljepašvanje parka u Pilama te Graca. Navodnjavanje gradskih parkova će omogućiti bolji raspored djelatnika na zelene otoke i javne zelene površine uz prometnice, koje će se češće održavati i na taj način tijekom ljetnih vrućina biti primjerenog izgleda – piše na stranicama grada Dubrovnika.

Upravni odjel za turizam i Turistička zajednica Grada Dubrovnika su u suradnji s Upravnim odjelom za komunalne djelatnosti i Vrtlarom osigurali da se kvaliteta održavanja i izgled zelenih površina nadzire sukladno kriterijima za nagradu Plavi cvijet Hrvatske turističke zajednice budući da je lani postavljen cilj osvajanja prve nagrade u ovom prestižnom izboru – obavijestili su iz gradske uprave.

Pročitajte još

Preko 513 milijuna stanovnika živi u Europskoj uniji

Dulist

DRUŽENJE I USPOMENE Nekadašnji učenici OŠ Nikica Franić proslavili 50. godina od završetka škole

Dulist

‘ZAREDALO IH SE NEKOLIKO’ Šijun na moru ‘uhvaćen’ iz Postranja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija