Natrag
24.3.2019 10:16

facebook

twitter

google

rss

dulist

Više poginulih na cestama

19.11.2011 @ 9:36 Andrea Falkoni Račić Crna kronika

Podijelite:

Iako je u Hrvatskoj, u prvih devet mjeseci ove godine, prisutan trend pada broja prometnih nesreća kao i onih s poginulim osobama, takav slučaj nije i u našoj Županiji.

Prema podatcima MUP-a u devet mjeseci 2011. godine na području PU dubrovačko- neretvanske dogodilo se 914 prometnih nesreća, što je u odnosu na isto razdoblje lani povećanje od 4,8 posto. Kada je riječ o prometnim nesrećama s ozlijeđenim osobama, bilježimo pad, odnosno takvih je nesreća ove godine u odnosu na lani bilo manje za 8,2 posto.

No, zato je za čak 66,7 posto povećan broj prometnih s poginulim osobama. Takvih je nesreća ove godine bilo 15, a lani (sve su ovo podatci za 9 mjeseci) devet.
Kada je riječ o poginulim osobama, njih je ove godine bilo 15, što je 50 posto više nego lani. Teško ozlijeđenih je bilo 118 (+3,5 posto), a lakše ozlijeđenih 371, što je 10,6 posto manje nego lani.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana