Politika

VIŠE NEGO SU NEKI PREDVIĐALI Šuica će imati mjesečnu plaću od 184 tisuće kuna

“Moram se zahvaliti premijeru Andreju Plenkoviću”, počela je svoju izjavu Dubravka Šuica u središnjem Dnevniku HTV-a objašnjavajući kako je izabrana za potpredsjednicu Europske komisije za demokraciju i demografiju. Dugogodišnja članica HDZ-a, čija su dva mandata na čelu grada Dubrovnika obilježila niz afera, rekla je kako je ponosna i sretna da će Hrvatska imati potpredsjednicu Europske komisije, što je velika čast.

Iako se u hrvatskim medijima pojavila informacija kako će Šuica imati plaću od 110 do 140 tisuća kuna mjesečno, ona je puno veća. Naime, bivši potpredsjednik Frans Timmermans imao je mjesečnu plaću od 24.852 eura, koliko bi trebala imati i Šuica. Preračunato u kune to je gotovo 184 tisuće kuna, piše Index.hr

Riječ je o bruto iznosu, koji se oporezuje po posebnim pravilima za EU dužnosnike, no Šuica ima pravo na niz naknada. Primjerice naknada za boravak iznosi 15 posto osnovne plaće, a tu su naknade za useljenje i preseljenje, obiteljska naknada od 911 eura, troškovi službenih putovanja te ostale beneficije.

U mjesec dana Šuica bi tako mogla zaraditi koliko prosječni Hrvat u dvije i pol godine.

Dubravka Šuica se kao profesorica stranih jezika politički angažirala u HDZ-u krajem devedesetih, bila je bliska suradnica Ive Sanadera, a vrlo dobre odnose imala je i s Tomislavom Karamarkom koji joj omogućio da bude na listi HDZ-a za europarlamentarne izbore.

U Bruxellesu se zbližila s Andrejom Plenkovićem kojeg je podupirala u preuzimanju HDZ-a. Jedna je od najbogatijih političara u Hrvatskoj, a enormno bogatstvo objašnjavala je plaćom njenog supruga pomorca.

Pročitajte još

Kristić savjetuje Lokrumu: Kupite zgradu Atlantske plovidbe, koja je četiri puta jeftinija od ex Kapetanije

Dulist

REZULTAT ‘POLITIČKE PROSTITUCIJE’ SDP: ‘Obrazovna reforma u rukama je stranke koja s glasačima stane u jedan lift’

Dulist.hr

Županijski vijećnici SDP-a i MOST-a zatražili ostavku Vilme Kosović

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija