Županija

‘Više je dizalica danas u Župi nego u cijeloj Županiji’

'Više je dizalica danas u Župi nego u cijeloj Županiji'

Svjedoci smo naglog razvoja Župe posljednjih godina. Danas je u Župi više dizalica nego na području cijele Županije.

Plat je na pragu da i tamo uskoro dođu dizalice, a slično će biti i s Kuparima. Sve to nameće potrebu dugoročnijeg promišljanja kako se ne bi našli u čudu – istaknuo je župski vijećnik Nikola Bogoje u raspravi o izradi Strateškog razvojnog programa Općine za razdoblje od 2016. do 2020. godine.

Bogoje naime, smatra kako sva ta velik izgradnja koja se danas događa na području Općine, ali će se događati i ubuduće sa sobom donosi i povećanje broja žitelja u Župi, no sve to treba, mišljenja je, pratiti i razvoj infrastrukture u području odgoja i obrazovanja, zdravstva i socijalne skrbi.

Na to mu je voditelj Odsjeka za komunalno gospodarstvo Jure Marić odgovorio kako sve te dizalice ne bi bile moguće da Općina nije izradila prostorno-plansku dokumentaciju, a nadovezao se i predsjednik Općinskog vijeća Mato Previšić.
– Bolje da ima dizalica. Lijepo ih je vidjeti. Župa više neće biti malo. Svakim je danom sve veća i jača – zaključio je Previšić.

No, ovdje svakako treba istaknuti kako je područje Srebrenog ovih dana skoro pa paraliziranog zbog tri velika gradilišta u malom krugu – SUB City, Hotel Dubrovnik Sheraton te Apartmani Srebreno, raskopane su ceste, parkirni prostor je smanjen, a posebno velika gužva nastaje u jutarnjim i popodnevnim satima kada roditelji dovode i odvode djecu iz vrtića koji je u blizini svih tih radova.

Pročitajte još

PRIDRUŽITE SE Trening prepoznavanja ptica na Neretvi

Dulist

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist