Zanimljivosti

VIŠE DOLAZAKA I NOĆENJA Najbrojniji turisti iz Ujedinjenog Kraljevstva

Prema podacima sustava za prijavu i odjavu turista E-visitor, Dubrovnik je u prvih šest mjeseci ove godine ostvario odlične turističke rezultate.

Od 1. siječnja do 30. lipnja 2018. godine, u Dubrovniku je boravilo 475.706 turista, što je 8 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Ostvareno je 1.476.737 noćenja, odnosno 6 posto više nego lani. U prvih šest mjeseci najbrojniji turisti dolaze iz Ujedinjenog Kraljevstva, SAD-a, Njemačke, Francuske, Hrvatske, Finske, Španjolske, Austrije, Australije te Švedske.

Od 1. siječnja do 30. lipnja, najviše dolazaka ostvareno je u hotelskim objektima (289.338 dolazaka), koji bilježe porast u broju dolazaka od 6 posto u odnosu na prvih pet mjeseci 2017. godine, ali puno veću popunjenost bilježe i privatni smještajni kapaciteti (136.894 dolazaka), 15 posto povećanje u dolascima u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U hotelskom smještaju ostvareno je 874 765 noćenja,odnosno 4 posto više nego lani, a u privatnom smještaju 450.703, odnosno 12 posto više.

U ovogodišnjem lipnju ostvareno je 175.830 dolazaka, što je 6 posto više nego u istom mjesecu prošle godine te 574.171 noćenja, što je 2 posto više nego lani. Na prvom mjestu posjetitelja bili su turisti iz Ujedinjenog Kraljevstva, SAD-a, Njemačke, Francuske, Australije, Finske, Španjolske, Irske, Švedske i Kanade.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

OLDTIMERI NA STRADUNU Najveću pažnju privukao crni Ford Ranchero

Dulist

‘VALJDA ĆE SE I NAS PITATI’ Župan: Nema žurbe za imenom, svi most već znaju kao ‘Pelješki most’

Dulist

VIŠE OD STO PRIJAVLJENIH Mališani saznali kako napraviti robomehaničku ruku

Dulist.hr

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija