Natrag
21.5.2018 05:21

facebook

twitter

google

rss

dulist

Violić prvak Hrvatske!

13.7.2012 @ 12:06 Andrea Falkoni Račić Sport

Podijelite:

Plivački klub Jug osvojio je četiri medalje prvog dana prvenstva Hrvatske za sve dobne kategorije. Na četverodnevnom natjecanju u Rijeci, koje se održava od 12. do 15. srpnja, zlatom se okitio Maro Violić, prvak Hrvatske u mlađe – juniorskoj konkurenciji na 200 metara mješovito, dok je broncu osvojio u istoj disciplini u konkurenciji juniora.

Vicencija Violić je nova viceprvakinja države na 200 slobodno u kategoriji kadetkinja, a ženska seniorska štafeta osvojila je treće mjesto na 4 x 200 slobodno u sastavu: Žana Manenica, Mia Krmek, Karmen Nivić i Vicencija Violić.

Četvrtak je bio rezerviran i za najzahtjevniju štafetu 4 x 200 slobodno. Muška seniorska štafeta u sastavu Ivan Bilić, Bruno Oberan, Marko Limov i Maro Violić osvojila je 5. mjesto u državi. Muška juniorska štafeta u sastavu Maro Violić, Bruno Oberan, Luka Đović i Ivan Zovko osvojila je četvrto mjesto u juniorskoj kategoriji. Mlađi juniori u sastavu Mako Erdelez, Ilario Radić, Luka Đović i Mihael Vidojević sedmi u svojoj kategoriji. Kadetkinje u sastavu Vicencija Violić, Sara Knežević, Frane Miloslavić i Paula Garbin odlične četvrte u kategoriji kadeta.
 
U pojedinačnoj konkurenciji Mihael Vidojević osvojio je četvrto mjesto u disciplini 200 slobodno i šesto mjesto u disciplini 200 mješovito u kategoriji kadeta, u A finalu kategorije kadeta plivao je i Ilario Radić te zauzeo osmo mjesto u disciplini 200 mješovito. Karmen Nivić šesta u disciplini 200 slobodno i sedma u disciplini 800 slobodno u kategoriji mlađih juniorki, a u kategoriji juniorki osvojila je 10. mjesto u disciplini 800 slobodno.
 
Na prvenstvu Hrvatske u Rijeci nastupa 16 članova Plivačkog kluba Jug. To su: Ivan Bilić, Marko Limov, Bruno Oberan, Ivan Zovko, Žana Manenica, Maro Violić, Luka Đović, Karmen Nivić, Mia Krmek, Mihael Vidojević, Ilario Radić, Marko Erdelez, Sara Knežević, Paula Garbin, Vicencia Violić i Frane Miloslavić.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana