Sport

Vikend za pet RKHM Dubrovnik!

Vikend za pet RKHM Dubrovnik!

Subota i nedjelja, 25. i 26. studenog, 2017., ostat će zapisani na istaknutom mjestu u povijesti Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik kao dani u kojima je ostvareno čak pet prvenstvenih pobjeda u tri različite generacije.

Dječaci A (2004. i mlađi) u subotu prijepodne uspješni u Sinju u Prvoj HRL jug (Kamičak 18:15 i Dugopolje 21:17). Pod vodstvom trenera Ante Lagatora igrali su: Petar Prce, Marko Di Leo, Stipan Erceg, Lukša Pušić, Maro Mojaš, Franko Agatić, Nikša Kristović, Matija Gabrieri, Lovro Krizmanić, Toni Regjo i Antonio Marić.

Seniori u sportskoj dvorani u Gospinom polju bolji od Kozale u 9. kolu Prve HRL jug (31:26) uz sedam pogodaka Lea Brnina i Tomislava Radića. Kapetan Maro Dabelić postigao je pet kao i Luka Bevanda, Dmytro Poliak tri, a Hrvoje Lončarica dva pogotka. U listu strijelaca upisali su i Teo Putica te Nikša Bušlje. Golmani važni u petoj prvenstvenoj pobjedi, Kristijan Janđel osam obrana, a u završnici je Toni Barišić zaustavio tri udarca rukometaša iz Rijeke, uključujući dva sedmerca u ključnim trenucima. U sastavu su još bili Ivan Dobrić i Kajo Cikatić. Bio je ovo i prvenstveni debi Svena Krile na klupi seniorske momčadi RKHM Dubrovnik.

U nedjelju dvije pobjede najmlađih, dječaka B u Županijskoj ligi za 2006. godište. U Metkoviću, u prvom službenom nastupu, 6:3 protiv domaćina Jerkovca i 8:5 protiv Škole rukometa Metković.

Vrijedi naglasiti kako je u Metkoviću od naših 11 igrača, čak 10 bilo iz Osnovne škole Župa dubrovačka gdje očito ne fali sportskog i rukometnog potencijala. Sigurno će na idućim turnirima biti više dječaka iz dubrovačkih osnovnih škola jer sve je veći interes u OŠ Ivan Gundulić u Gružu, a dobili smo dva termina i u OŠ Marin Držić na Ilijinoj glavici gdje je s radom počeo trener Ante Lagator (utorak i srijeda u 16 sati). Svi su školarci – dobrodošli!

Klub su na prvom turniru Županijske lige predstavljali: Maro Lasić, Antonio Dobroslavić, Petar Kmetović, Ivano Bender, Luka Ćorak, Matko Gugić, Petar Kevo, Andres Litrica, Andro Puljizević, Lion Singer i Gordan Vukšić. Trener: Sven Krile.

Pročitajte još

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist