Politika

Vijećnici SDP-a traže županovu ispriku

Vijećnici SDP-a traže županovu ispriku

Klub vijećnika SDP-a u Županijskoj skupštini Dubrovačko-neretvanske županije uputili su priopćenje za javnost u kojem su osudili ponašanje župana Nikolu Dobroslavića na današnjoj sjednici. Priopćenje prenosimo u cjelosti.

„Župane Dobroslaviću ono što je za Vas politika za nas je stvarnost

SDP-ovi   vijećnici  napustili su skupštinu nakon Županovog omalovažavanja rada vijećnice Kristine Ćurčije i prozivanja SDP. Iako Župan sve svoje aktivnosti uredno objavljuje na web stranicama županije u isto vrijeme ne želi prihvatiti prijedlog oporbene vijećnice da se vijećnička pitanja koja se postavljaju na sjednicama redovito objavljuju.

Žalosti činjenica da župan Nikola Dobroslavić vijećnička pitanja županijske vijećnice naziva političkim pitanjima. Vijećnici Županijske Skupštine na sjednicama zastupaju interese ljudi koji su ih birali, ne mali broj se nama kao vijećnicima obrati sa zamolbom da  im pomognemo, svoja pitanja ne crpimo iz politike, nego iz stvarnosti.

Očigledno je da je gospodinu  županu Dobroslaviću  teško pao zahtjev četrnaestorice vijećnika za dodatnom točkom dnevnog reda o nepravilnostima koje su nađene u radu Opće bolnice Dubrovnik, kao i medijski natpisi o podnesenoj  prijavi protiv njega   u svezi tvrtke Dubrovnik ceste u kojem obnaša dužnost predsjednika skupštine.

Je li politička promidžba, gospodine Župane, to što  vijećnici SDP-a na sjednice dolaze sa pripremljenim materijalima, sa konkretnim pitanjima na koja žele odgovore budući su tu poradi žitelja ove županije koji su ih izabrali koliko god se to Vama ne sviđalo?

SDP oštro osuđuje ovakav način ponašanja jednog Župana jer pitanja koja smo kao članovi ove Skupštine postavljali kao primjerice; problem prolaska kroz Neum, zatvaranje ortodontske ambulante, izmjene prostornih planova, stanje i problemi u srednjim školama, inspekcijski  nalaz  Opće Bolnice Dubrovnik, sredstva za Bošnjačko dobrotvorno društvo Merhamet, trajekt Komarna-Brijesta, dovršetak autoceste do Ploča, rad i zapošljavanja u Zavodu za hitnu medicinu, rad ureda u Briselu, dionica ceste Osojnik –Doli, trajekt Komarna Brijesta, stanovi u vlasništvu županije i njihova namjena, problemi azbesta u školama, parkirališna mjesta za invalide koji dolaze u Dom zdravlja, postavljanje eko otoka ispred srednjih  škola, poplave u Neretvi i pomoć stradalim sugrađanima, djeca s posebnim potrebama i adaptacija njihovog objekta, sanacija krova Pomorsko tehničke škole u Dubrovniku, problem potresa i  organizacije DUSZ- a, edukacija djece i stanovništva u slučaju potresa, koncesije, dupli računi HEP-a gradu i županiji i povrat novca, zabrana prodaje školjaka temeljem nalaza veterinarske inspekcije poradi nalaza fitotoksina, javne liste korisnika domova umirovljenika sigurno nisu politička pitanja nego pitanja života žitelja ove županije. Gosp. Župane, možda je nabrojeno za vas politika ali za nas stvarnost  i vjerujemo da će to žitelji ove županije prepoznati i u svibnju 2013.

Mi gospodine Župane  tražimo  Vašu ispriku za današnje ponašanje  jer je nedopustivo omalovažavati  SDP i njegovu vijećnicu . Zato su tu mediji koji nas prate kojima i ovom prilikom zahvaljujemo jer da je po Vama i Vašim stranicama u ovoj županiji bi se znalo samo za Vas.“

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist