Natrag
24.4.2019 02:20

facebook

twitter

google

rss

dulist

Vijećnici odbili sebi smanjiti plaće!

28.9.2013 @ 15:03 Baldo Marunčić Aktualno
2;2

Podijelite:

Kako smo već ranije pisali, vijećnici Grada Dubrovnika izglasali su sebi smanjene povišice.

Podsjetimo, prema starom prijedlogu vijećnicima su naknade trebale biti promijenjene s 1500 na 2000 kn, zamjenicama predsjednice s 1500 na 3500 kuna, a predsjedniku Gradskog vijeća s 3500 na 5500 kuna.

Prema novom prijedlogu, nakon velike medijske bure koja se podignula nakon što je ova točka dospjela u javnost, vijećničke naknade se neće mijenjati, barem za 'obične vijećnike', dok će zamjenicama one ipak biti povećane na 2500 kn, a predsjedniku Gradskog vijeća na 4500 kuna.
-Osluškujući bilo javnosti odlučili smo se na ovakav potez – rekao je Vlahušić te dodao kako je predloženo povećanje nastupa zatp jer će se češće sazivati sjednice Gradskog vijeća.

HDZ-ova Dubravka Marunčić istaknula je kako joj je drago što se odustalo od povećanja naknade te kako je u ovim vremenima ova dostatna.
-Želim predložiti gradonačelniku da vrati plaće zaposlenicima koje su smanjene za 10 posto 2009. godine – rekla je Marunčić, na što joj je Vlahušić odgovorio da će se to dogoditi samo ako ostvare prihode u proračun od zidina i žičare.
-To ćemo onda napraviti u dva koraka, pet po pet posto – rekao je Vlahušić.

Kandidacijska lista Srđ je Grad je predložio da se naknada vijećnicima smanji na tisuću kuna, zamjenicima predsjednika na 1500 kuna, a predsjedniku Gradskog vijeća na 2500 kuna.
-U društvu u kojem liječnici štrajkaju, a umirovljenici kopaju po kontejnerima nakaradno je da se vijećnicima dižu naknade-rekao je Igor Miošić.

Amandman nije prihvaćen. Svoje protivljenje izrazio je i Matko Bupić.
– Drago mi je da se odustalo od povećanja najavljenih naknada. Laburisti su protiv ovakve moralno nakaradne odluke – rekao je Matko Bupić.
Ova točka je prihvaćena sa 17 glasova ZA, dok su protiv biti Laburisti, Ivo Gjaja i lista Srđ je Grad.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana