Politika

Vijećnici dali suglasnost investitorima za izgradnju i financiranje ceste na Babinom kuku

Gradonačelnik Mato Franković objasnio je vijećnicima prijedlog zaključka koji se tiče izgradnje ceste na Babinom Kuku.

-Ovim prijedlogom Grad Dubrovnik neće snositi nikakve troškove izgradnje ceste. Troškove izvlaštenja i izgradnje snosit će privatni investitori. U konačnici, cesta se predaje u vlasništo Grada i time završavamo priču. Vidimo da se posljednjih mjeseci vodi velika rasprava i svakakva događanja pa i jučer. Nije dobro da netko uzima sebi za pravo da bude i sudac i pravda i da ulazi u tuđe zemljište, ali nije na nama da to rješavamo već na građevinskoj inspekciji – rekao je gradonačelnik.

Riječ je podsjetimo, o prijedlogu zaključka kojim se daje suglasnost investitorima, koje predstavlja društvo TRICIKL d.o.o. Dubrovnik, za izgradnju i financiranje troškova izgradnje prometnice predviđene UPU-om Babin Kuk (OS 3) I faza, i na tekst Ugovora o načinu ugovaranja financiranja troškova izgradnje prometnice predviđene UPU-om Babin Kuk (OS 3) I faza.

-Grad Dubrovnik je pravno gledano investitor što se vidi iz građevinske dozvole. U njoj piše i kako je Grad dužan riješiti imovinsko-pravne poslove sa suvlasnicima, i to je po nama najsporniji momenat. To Grad Dubrovnik nije napravio. Da se Grad ne bi našao u situaciji osporavanja građevinske dozvole, a ona je nevažeće produžena, može stvoriti samo daljnje komplikacije. Kad se potpiše ugovor netko može podići tužbu i reći kako Grad nije zakonski produžio dozvolu. Što se u tom trenutku događa? – rekao je Nikša Selmani.

-Produženje građevinske dozvole je bilo ispravno – odgovorio mu je Maro Kristić.

Uz četiri suzdržana glasa zaključak je usvojen.

Pročitajte još

Kristić: Nisam u sukobu interesa, a bez institucija maske neće pasti

Dulist.hr

MASKE SU PALE? HDZ: Iza Kristićeve priče o Malom Stradunu stoji njegov obiteljski interes

Dulist

MARO KRISTIĆ Povezivanje Kalamote brodom Europa uvredljiva je gesta prema otočanima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija