Zanimljivosti

Vijeće zaključilo: Siguran smo Grad

Prošla godina po pitanju kriminaliteta bilježi pozitivne trendove, zaključeno je na Vijeću za prevenciju kriminaliteta Grada Dubrovnika.

Naime, zabilježeno je tako 41 posto manje nasilnih prekršaja nego 2010. godine, a nije bilo teških kaznenih djela. Smanjena je i pojava maloljetničke delikvencije, uključujući prekršaje protiv javnog reda i mira, a u 2011. je zabilježeno 8 maloljetničkih kaznenih djela s elementima nasilja u odnosu na 27 koja su se dogodila 2010. U prometu je smanjen broj prometnih nesreća, kao i nesreća s teškim posljedicama, a kao najrizičnija skupina su identificirani motociklisti.

Vijeće je donijelo zaključak kako su programi i mjere osmišljeni na Vijeću za prevenciju kriminaliteta dali dobre rezultate pa će se nastaviti provoditi i u ovoj godini, uz predstavljanje novih namijenjenih prevenciji rizičnog ponašanja.

Posebno su uspješna bila predavanja, navedeno je na internetskoj stranici gradske uprave, u školama na teme nasilja, program "Alkohol – ne, hvala!", a pokrenut će se i niz predavanja o sigurnosti u prometu s posebnim naglaskom na važnost nošenja kacige i prilagođavanja brzine uvjetima na prometnicama.

Pročitajte još

Pet razloga za posjetiti Importanne Sunset Party na krovu Royal Blue Hotela

Dulist

SUGRAĐANI SE PITAJU Smiju li kamperi zauzeti parkirno mjesto?

Dulist

VRTOVI SUNCA ZA ŽARKOVICU Deset godina poslovanja u znaku humanitarne večere

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija