Natrag
21.3.2019 02:55

facebook

twitter

google

rss

dulist

Vijeće zaključilo: Siguran smo Grad

27.3.2012 @ 22:38 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti

Podijelite:

Prošla godina po pitanju kriminaliteta bilježi pozitivne trendove, zaključeno je na Vijeću za prevenciju kriminaliteta Grada Dubrovnika.

Naime, zabilježeno je tako 41 posto manje nasilnih prekršaja nego 2010. godine, a nije bilo teških kaznenih djela. Smanjena je i pojava maloljetničke delikvencije, uključujući prekršaje protiv javnog reda i mira, a u 2011. je zabilježeno 8 maloljetničkih kaznenih djela s elementima nasilja u odnosu na 27 koja su se dogodila 2010. U prometu je smanjen broj prometnih nesreća, kao i nesreća s teškim posljedicama, a kao najrizičnija skupina su identificirani motociklisti.

Vijeće je donijelo zaključak kako su programi i mjere osmišljeni na Vijeću za prevenciju kriminaliteta dali dobre rezultate pa će se nastaviti provoditi i u ovoj godini, uz predstavljanje novih namijenjenih prevenciji rizičnog ponašanja.

Posebno su uspješna bila predavanja, navedeno je na internetskoj stranici gradske uprave, u školama na teme nasilja, program "Alkohol – ne, hvala!", a pokrenut će se i niz predavanja o sigurnosti u prometu s posebnim naglaskom na važnost nošenja kacige i prilagođavanja brzine uvjetima na prometnicama.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana