Politika

“Vidjeli smo stihiju, mi ćemo raditi sustavno”

"Vidjeli smo stihiju, mi ćemo raditi sustavno"

Teo Andrić, kandidat za gradonačelnika HDZ-a, HSP-a dr. Ante Starčević, HSLS-a i Hrvatske demokršćanske stranke,u Gradskoj kavani danas je predstavio svoj izborni program.

Na samom početku svog obraćanja uputio je poziv HSS-u da se pridruži njihovoj koaliciji.

– Neka promisle, jer Ante Starčević, Stjepan Radić i Franjo Tuđman su trolist hrvatske države – poručio je Andrić.

Dodao je kako će zajedno sa zamjenicima Davorom Miloglavom i Veljkom Anićem "15 puta bolje voditi grad nego što ga je vodila Kukuriku koalicija u posljednje 4 godine".

– Želim iza sebe imati i građane Dubrovnika, stoga ćemo napraviti savjet za urbanizam, branitelje, demografiju i druga pitanja u koja će se građani moći dobrovoljno uključiti-poručio je.

Od glavnih točaka svog programa istaknuo je kako će uvesti veća mjesečna davanja za umirovljenike čija mirovina je manja od 1800 kuna, koja namjerava povećati za 200 na 500 kuna.

Poseban naglasak stavio je na pronatalitetnu politiku te će, ukoliko osvoji mandate, svim obiteljima s 4-ero i više djece uvesti stalna primanja. Uz ostalo izvojio je kako će se zalagati za povezivanje Dubrovnika s maticom zemljom, putem Pelješkog mosta, te da Dubrovnik i dalje ostane središte regije.

– Dubrovnik je kulturno središte od davnina, no događa se da prestaje biti i centar ove regije. Ukinuti su i Trogovački sud, i mirovinsko, i carina. Te institucije moraju ostati u našem Gradu – dodao je.

– Stihiju smo vidjeli u posljednje četiri godine, no mi ćemo raditi planski i sustavno. A za to nam treba pomoć svih građana Grada Dubrovnika – zaključio je Teo Andrić.

Uz njega, okupljenima su se obratili potpredsjednica HDZ-a i europarlamentarka Dubravka Šuica koja se zahvalila svim građanima na podršci za izbore za EU parlament.

– To je bila prva etapa naše pobjede – istaknula je Šuica dodavši da će se u EU Parlamentu boriti za povezivanje Dubrovnika i za turizam.

Kandidat za zamjenika gradonačelnika, Davor Miloglav istaknuo je kako je Dubrovnik grad mjere, ukusa i sklada, koji se moraju vratiti.
– Grad mora zadržati autohtonost, kroz turizam, gospodarski te društveno-socijalni program – istaknuo je Miloglav.

Veljko Anić, drugi kandidat za zamjenika, inače pravnik u Dubrovačkim muzejima, osvrnuo se na probleme u kulturi Grada Dubrovnika.

– Odnos gradonačelnika Andra Vlahušića i cijele gradske uprave prema kulturi je skandalozan. Kultura se doživljava kao sredstvo za zgrtanje novca, i tu prestaje svaki interes uprave prema kulturi – poručio je Anić.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist