Aktualno

‘Vidi li itko kako propadaju topole?’

'Vidi li itko kako propadaju topole?'

Eko Omblići i Eko Centar Zeleno sunce poslali su žurni zeleni apel za dvije topole na Gruškoj placi komunalnim institucijama grada, kojeg prenosimo u cijelosti.

"Vidi li itko od odgovornih kako propadaju i žute dvije topole na Gruškoj placi? – pitaju nas sa ogorčenjem naši sugrađani preko našeg Zelenog telefona Eko-Fon 020/453-850 proteklih dana te dodaju:

'Izgleda da nitko o njima ne brine, kako nema gruške place, nitko ih ne polijeva a i ne vidi im se skoro deblo od nabacanih kartonskih kutija i gajbi'.
Odmah smo po dojavama pošli krajem prošlog tjedna na očevid na grušku placu i zaprepastili se kako su obadvije topole u jadnom stanju, listovi su im većim dijelom sasušeni a debla im 'ušuškana' odbačenim kartonskim kutijama… Zemlja oko debla obadviju topala se nije mogla ni vidjeti koliko je sve oko njih pretrpano…Sigurno od zadnje lipanjske kišice nisu ni zalijevana! Isto tako smo vidjeli da radnici koji izvode građevinske radove na obližnjoj ribarnici koriste topole kao 'potporne stupove'. Sve skupa, otužna slika – kako se ponašamo prema stablima našega Grada!!?
Dijelimo zabrinutost i ogorčenje naših sugrađana, posebno Gružana, za preostale dvije topole na gruškoj placi i molimo odgovorne komunalne institucije da što prije pomognu u brzom oporavku ovih dvaju stabala na radost svih nas zaljubljenika prirode!"
 

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist