Kultura

VIDEO/FOTO ‘The London Handel Players’ očarali i dubrovačku publiku

VIDEO/FOTO 'The London Handel Players' očarali i dubrovačku publiku

Svjetski poznati barokni komorni sastav ‘The London Handel Players’, koji svojim koncertima oduševljavaju publiku diljem svijeta, sinoć su u Ljetnikovcu Bunić Kaboga očarali i dubrovačku publiku koncertom pod nazivom ‘A Celebration of Baroque Dance’.

Vrsnim glazbenicima, koje podjednako voli i kritika i publika, zbog njihove ‘besprijekorne vještine i muzikalnosti’: Rachel Brown (flauta), Adrian Butterfield (violina), Katherine Sharman (violončelo), Laurence Cummings (čembalo) sinoć su se pridužili i plesači Mary Collins i Steven Player, koji su prekrasnu baroknu glazbu preveli u plesne korake.

Publika je uživala u glazbi i plesnim koreografijama s francuskih dvora, koje je obožavao i francuski kralj Luj XIV, kao i u djelima poznatih skladatelja: J.-B. Lully, J.-F. Rebel, G. F. Händel, A. Corelli, F. Couperin, J.-Ph. Rameau, A. Campra.

Ovaj koncert početak je suradnje Korčulanskog baroknog festivala i Zaklade Caboga Stiftung, koji se nastavlja bogatim programom u ljetnikovcu Bunić Kaboga i tijekom zimskih mjeseci.

Pročitajte još

Započinje ciklus koncerata ‘Dubrovačko glazbeno proljeće’

Dulist

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist