Grad

VIDEO/FOTO „Sad više ne moramo preskakati rupe!“

VIDEO/FOTO „Sad više ne moramo preskakati rupe!“

Povodom završetka radova na sanaciji ceste od Jadranske magistrale (D8) do Bosanke, na Bosanci je održan prigodni tratamenat.

– Napokon smo asfaltirali cijelu cestu na zadovoljstvo mještana. Napokon je ispunjeno obećanje – kazao je tom prilikom zamjenik gradonačelnika Željko Raguž. Dodao je kako je riječ tek o prvoj fazi radova.

– Maksimalno smo proširili cestu, koja je potom asfaltirana. U drugoj fazi slijedi ishođenje lokacijske dozvole za dvotračnu cestu. Jedan dio vlasnik je Grad Dubrovnik, drugi dio je država, a treći privatni vlasnici. Ići ćemo na otkup ili eventualno izvlaštenje onih s kojima se ne budemo mogli dogovoriti. Ali većina su mještani Bosanke, koji su iskazali spremnost pa bi se trebali lako dogovoriti – izjavio je Raguž.

Istaknuo je kako Grad Dubrovnik pregovara s Hrvatskim cestama o poboljšanju pristupa s dva dodatna traka, jedan sa strane Konavala, a drugi sa strane Grada.

– Čekamo ‘zeleno svjetlo’ HC-a, a i Razvoj golf pregovara zbog nekih svojih interesa. Nadamo se da neće biti problema – rekao je Raguž.

Napomenuo je da se paralelno radi pola milijuna kuna vrijedno asfaltiranje ceste kroz Bušljeno, a u planu su u dva milijuna kuna vrijedni radovi u Mokošici. Točnije, na nogostupu u ulici Od izvora, potom i Marina Kneževića pa u Staroj Mokošici.

– Ja sam jako zadovoljan. Ovo je prvi put da se asfalt stavlja na ovu cestu otkad je probijena. Uvijek je bilo neko krpljenje i improvizacija. Ovo je frekventna cesta i jako puno gostiju nam stiže i taj problem će ostati dok se ne izgradi dvotračna cesta. Tada ćemo imati normalnu komunikaciju. Ali sad barem ne preskačemo preko rupa, ne moramo gledati hoće li nam puknuti guma – izjavio je stanovnik Bosanke Ilar Paskojević.

– Znali su na toj cesti nastupat problemi, ali sad je dosta lakše. ma ni sad nije rješenje, jer na prilazu će još biti gužve. Ali ovo drugo može stat. Prije su bile rupe, toliko je asfalt bio propao, događale su se nesuglasice i sukobi, neću ja, nećeš ti. Na kraju netko popusti. Sad je sve to puno bolje, dosta nam je olakšan život sad – kazao je Pero Krečak, također stanovnik Bosanke.

Za uređenje i asfaltiranje 850 metara ceste Grad Dubrovnik uložio je oko 600 tisuća kuna.

Kako je bilo, pogledajte u fotogaleriji i videu Zvonimira Pandže:

 

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist