Grad

VIDEO/FOTO Ogorčeni građani pred Vlahušićevom kućom. Poručuju: Dosta nam te!

VIDEO/FOTO Ogorčeni građani pred Vlahušićevom kućom. Poručuju: Dosta nam te!

Policija je noćas u ponoć i deset minuta s 50 policajaca stigla pred sklonište, blokirali prometnicu od Bosanke do Brgata, kao da hvataju najvećeg ratnog zločinca ili narkodilera. Zgrožena sam, ovo je sumrak civilizacije, ne smije se ponoviti ni ovom gradu ni državi – kazala je jutros Anica Sambrailo, volonterka Društva za zaštitu životinja, nakon neprospavane noći u kojoj je nepoznati broj životinja odveden sa Žarkovice, a njezina sestra Sandra privedena.

– Ne znamo koliko je pasa odvedeno, a koliko ih je ostalo. Saniramo štetu. Nekoliko mladića od dvadesetak godina otvarali su vrata kućica kako bi izvadili životinje, a jedan dio životinja se razbježao. Desetak volontera sad te životinje hvata tako da uopće ne znamo koliko ih je odvedeno, ali znamo gdje su psi odvedeni. U Pakrac u šinteraj gdje ubijaju pse, u Medulin u hotel za kućne ljubimce odakle ih prebacuju u Pulu gdje ih ubijaju, u Šibenik gdje ih ubijaju te u Kaštela u Animalis Centrum, u Filipovićke koja je sve ovo i organizirala, gdje ih navodno ne ubijaju ali na internetu se može saznati o kome se radi. Ona je već jednom zatvorila to ‘sklonište’ – ističe Anica Sambrailo te naglašava:

– 1991. nitko se nije bojao četnika, a ja se iskreno bojim gradonačelnika, Kunice, Ipšića, Raguža i Dujmovića. Oni su velika opasnost za grad, demokraciju i državu. Grozim se što Vlahušića podržava premijer Milanović i kaže da su njegove greške minimalne. Pitam se u kojoj državi živimo, je li vrijeme da ih smijenimo ili odselimo u Sjevernu Koreju? To su šporka i nezakonita posla. Kontaktirali smo jutros odvjetnika u Zagrebu, koji će se ovim problemom pozabaviti. Rekao nam je kako je siguran da su učinjena djela nezakonita – kaže Anica Sambrailo.

– Mi smo uredno prijavili prosvjed kako bismo onemogućili odvođenje životinja sad kad su osigurana sredstva za izgradnju azila, a građevinska i lokacijska dozvola gotove. Smatrali smo kako sad treba izgraditi azil, a ne seliti životinje da bi ih se nakon 60 dana ubijalo. Policija nam nije odgovorila da je prosvjed zabranjen – dodaje.
Anica Sambrailo također nam je kazala kako je njena sestra Sandra izašla iz pritvora i da je u potpunom šoku. Na kraju je poručila:

– Bit ćemo pred gradonačelnikovom kućom dok ne izađe, a opet se sastajemo malo prije Gradskog vijeća. Pokazat ćemo gradonačelniku da je u svakoj civiliziranoj državi za ovakve stvari koje on radi normalno i pristojno podnijeti ostavku. Sumnjamo u njegivu moralnost. Tražit ćemo da mu narod kaže: Dosta nam te!

 

 

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist