Kultura

VIDEO/FOTO Linđovci slave 50. rođendan!

VIDEO/FOTO Linđovci slave 50. rođendan!

Svečanim nastupom u petak navečer u Dubrovniku na kojem su sudjelovale sve generacije plesača Folklornog ansambla Linđo iz svih krajeva Hrvatske i svijeta proslavljena je 50. obljetnica njegova postojanja.
Ravnateljica FA Linđo Anuška Matušić rekla je ovom prilikom kako je obilježavanje ovakve obljetnice ogromna čast i zadovoljstvo.
-Linđo je pokazao da diše jednim plućima i da smo jedna obitelj. Na pozornici smo pokazali jednu ogromnu ljubav i entuzijazam – rekla je Matušić te dodala kako su bivši članovi folklorog ansambla za ovu priliku došli iz svih krajeva svijeta.
-Od SAD-a, Njemačke i Austrije, okupili su se stari plesači i veterani, naš ansambl i naši najmlađi od ‘Linđovog blaga’ do dječice, budućih velikih Linđovaca koji su se upisali prije dva mjeseca – rekla je ona.
– Srce kuca i noge same rade. Nema godina, nema umora sve se to briše- istaknula je Matušić te dodala kako se kroz 24 plesa prošlo kroz sve hrvatske regije.
Predsjednik organizacijskog odbora proslave 50 godina Linđa Luko Brailo rekao je kako je večeras balalo oko 250 plesača svih generacija.
– U finalnoj točki sa Zborom Libertas i Dubrovačkim simfonijskim orkestrom sudjelovalo je preko 400 izvođača – rekao je Brailo.
Inače, gledatelji u prepunoj sportskoj dvorani u Gospinom polju mogli su večeras vidjeti među ostalim dubrovačku poskočicu Linđo, vrličko, baranjsko i šokačko kolo, istarski balun, banatski mađarac,međimurski i bizovački ples, bunjevačke plesove, nekoliko vrsta drmeša, a na kraju gotovo dvosatnog nastupa i operu ‘Ero s onoga svijeta’ u pratnji Dubrovačkog simfonijskog orkestra.
Folklorni ansambl Linđo utemeljio je 1965. godine Sulejman Muratović, a od tada do danas kroz njega je prošlo više od tri tisuće Dubrovkinja i Dubrovčana koji su zabilježili više od 200 gostovanja od Sjedinjenih američkih država do Japana.

Pročitajte još

[FOTO] SPOMEN IZLOŽBA Marita Kisić Kamić predstavila umjetnička djela od plastičnih boca

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist