Sport

VIDEO/FOTO Kako je Lukrecija Dragić preživjela spartanski trening s vojnicima?

Lijepa Dubrovkinja Lukrecija Dragić sudjelovala je u projektu ‘Aktivna Hrvatska’ zajedno s Počasno-zaštitnom bojnom Hrvatske vojske.

Pravi spartanski trening kakav prolaze ovi časni vojnici prošli su i treneri nacionalnog projekta Aktivna Hrvatska, a koji novu sezonu započinje u siječnju.

Ususret godišnjem natjecanju Hrvatske vojske Viribus Unitis vojnici pod vodstvom stožernog narednika Dalibora Delića održali su zahtjevan trening kojim žele potaknuti građane Hrvatske na veću aktivnost i zdraviji život. Ime ovog natjecanja Viribus Unitis znači zajedničkim snagama, što predstavlja moto specijalne postrojbe bojne Zrinski pod zapovjedništvom generala Miljenka Filipovića.

Renata Sopek, Lukrecija Dragić i Ivan Antunović ususret početku nove sezone projekta Aktivna Hrvatska, koji se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović, dobro su se namučili prateći zahtjevne izrazito funkcionalne, životinjske i iskonske pokrete koji su dio Hard body work out treninga koji prolaze i vojnici Počasno – zaštitne bojne.

Oponašanje životinjskih i prirodnih pokreta izuzetno je učinkovito jer dovodi do poboljšanja tjelesnog i zdravstvenog statusa, zanimljivo je i treningu daje jednu novu dimenziju. Dobra odlika ovoga sustava koji su vojnici otkrili prije dvije godine, a koji je primjenjiv u svakodnevnom životu i poslu djelatnika PZB-a je mobilnost opreme i to što Hard body možete provoditi doslovno bilo gdje pa je preporučljivo svima. Životinjski prirodni pokreti uključuju i oponašaje kretanja mačke, leoparda, majmuna, zmaja, raka, kobre, medvjeda, škorpiona, zeca, kondora, gorile i drugih životinja.

-Ovim treningom želja nam je podržati nacionalni projekt Aktivna Hrvatska. Pokazati kako treniraju vojnici Počasno – zaštitne bojne, ali u isto vrijeme pozvati sve naše građane na povećanu aktivnost. Upravo ovakva vrsta treninga koju smo pokazali idealna je za sve i ne zahtjeva dodatne sredstva, može se izvoditi u bilo koje prostoru vlastitom snagom. Aktivnije društvo garancije je zdravije nacije! – izjavio je stožerni narednik Dalibor Delić.

PZB – pristožena postrojba GSORRH, osnovana je 2000. godine, a uloga joj je izvršavanje ceremonijalnih i protokolarnih radnji i osiguranja za potrebe državnog vrha, ureda Predsjednice RH te Vlade RH i Ministarstva obrane. Tjelesna spremnost vojnika ove bojne je na vrlo visokoj razini, velika se pažnja posvećuje i prehrani vojnika te svim ostalim parametrima koje zahtjevaju najveću razinu spremnosti. Stožerni narednik Dalibor Delić sa svojim timom brine o tome da se u treninge hrvatskih vojnika uvijek uvrste najnovija saznanja iz svijeta kineziologije.

Pročitajte još

MEMORIJALNI TURNIR U PLOČAMA Square osvojio prvo mjesto

Dulist

IPAK NERIJEŠENO S UMAGOM Prvi bod rukometaša u Premijer ligi

Dulist

VIDEO/IGRAČ UTAKMICE Obradović: Ovo je važna pobjeda, ali imamo mjesta za napredak

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija