Kultura

VIDEO Zatvorene 70. Dubrovačke ljetne igre!

VIDEO Zatvorene 70. Dubrovačke ljetne igre!

Spuštanjem festivalske zastave, ove su nedjelje službeno zatvorene jubilarne 70. Dubrovačke ljetne igre.

Prethodno je održan koncert Simfonijskog orkestra HRT-a ispred crkve sv. Vlaha, pod ravnanjem svog šefa dirigenta Enrica Dinda i uz gostovanje mlade udaraljkaške zvijezde Simona Rubina.

Dubrovačke ljetne igre u svojoj su jubilarnoj sedamdesetoj sezoni okupile gotovo dvije tisuće umjetnika iz cijelog svijeta koji su u 47 festivalskih dana od 10. srpnja do 25. kolovoza na 20 scenskih i ambijentalnih lokacija grada Dubrovnika, pred približno 60 tisuća domaćih i inozemnih posjetitelja izveli 80 dramskih, glazbenih, plesnih, folklornih, filmskih, likovnih i drugih programa.

Podsjetimo, istog se dana u palači Sponza održala tradicionalna dodjela Orlanda, nagrade Hrvatske radio televizije kojom se za osobita dramska i glazbena postignuća nagrađuju umjetnici s programa Dubrovačkih ljetnih igara.

Dobitnica Orlanda na polju drame u obljetničkom izdanju Igara je Doris Šarić Kukuljica za ulogu Mare u Vojnovićevom Geraniumu, dok je ona za glazbenu izvedbu na repertoaru sedamdesetog Festivala otišla u ruke pijanistu Aljoši Juriniću i violončelistu Luki Šuliću za koncert u Dvoru održanom 21. kolovoza.

Prvi put predstavljena je kategorija Grand Prix koja ide u ruke osobama koje su svojim dugogodišnjim angažmanom pridonijele kvaliteti Festivala. Dobitnica prvog Grand Prix Orlanda – nagrade za životno djelo, velika ke Milka Podrug Kokotović koja je, istaknuto je, obilježila sliku Grada djelovanjem u Kazalištu Marina Držića i nastupima na Dubrovačkim ljetnim igrama od 1964. godine.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist