Crna kronika

VIDEO/ZAPLJENA 340 KILOGRAMA MARIHUANE Na ispitivanje pred suca istrage dovedena i druga osoba

VIDEO/ZAPLJENA 340 KILOGRAMA MARIHUANE Na ispitivanje pred suca istrage dovedena i druga osoba

Nakon što je u jutarnjim satima subote pred suca istrage Županijskog suda u Dubrovniku priveden četrdesetogodišnji vozač autobusa zbog sumnje da je preko Graničnog prijelaza Karasovići u četvrtak pokušao prokrijumčariti 341,8 kilograma marihuane, i druga osoba koja se dovodi u vezu s ovim kaznenim djelom dovedena je na ispitivanje.

Već smo neslužbeno donijeli kako saznajemo da se radi o vozaču autobusa Branimiru Mariniću te drugom privedenom osumnjičeniku Nikoli Čupiću. Sudac istrage odlučuje hoće li biti zadržani u istražnom zatvoru ili će se braniti sa slobode.

Podsjetimo, na prijelazu GP Karasovići zaustavljen je putnički autobus dubrovačkih registracijskih oznaka registriran na turističku agenciju iz Dubrovnika. Njime je upravljao Marinić, koji je svojim nervoznim ponašanjem stvorio osjećaj sumnje kod službenika carinskih službenika. U autobusu je imao 17 identičnih crnih torbi, a sve su bile zatvorene. Na upit službenika o sadržaju torbi, rekao je da je riječ o sportskoj opremi momčadi iz Brazila koju je dan prije prevozio. Nakon što mu je izdata zapovijed da otvori jednu od torbi, policijski su službenici uočili pakete koji su upućivali na to da je u njima marihuana. Nakon pretrage, u autobusu su u tajnim pretincima pronađene još četiri torbe istog sadržaja, istaknuto je na izvanrednoj konferenciji za medije ovog petka.

Riječ o najvrijednijoj zapljeni droge, čak 41 paket, ove godine na području Policijske uprave dubrovačko – neretvanske i šire, ali i o drugoj najvećoj zapljeni PU DNŽ. Vrijednost zaplijenjene droge je oko 5 milijuna kuna, dok u maloprodaji na crnom tržištu doseže cijenu od 15 milijuna kuna.

Pročitajte još

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist

Vozio pijan i bez važeće vozačke dozvole

Dulist

NIJE OBAVIO PREGLED, VOZIO POD UTJECAJEM DROGA… ‘Zaradio’ kaznu od 3.303 eura

Dulist