Aktualno

VIDEO Vesna Zucalo Dobrotvorka 2013.

VIDEO Vesna Zucalo Dobrotvorka 2013.

Dubrovkinja Vesna Zucalo Dobrotvorka je 2013. godine. Vijest je to koja je jutros objavljena na Facebook stranici Pomoć za Dubrovčane.

– Vesna je samohrana majka dvoje djece, od kojih je jedno dijete s posebnim potrebama, djevojčica slijepa od rođenja. Svakodnevna briga za djecu i brojne obveze nisu je spriječile u pokretanju Facebook stranice Pomoć za Dubrovčane, putem koje prikuplja pomoć za sugrađane kojima je to potrebno. Njezin veseo i zarazan osmijeh pokrenuo je brojne sugrađane, prijatelje i poznanike na djelovanje i pomoć onima kojima je to silno potrebno. Vesna animira, prikuplja pomoć, razvozi i organizira, neumorno i s golemim i zaraznim entuzijazmom.
Mislim da je ova mlada majka zaslužila nominaciju za dobrotvorku godine. Njezine su akcije hvalevrijedne, njezin doprinos velik, a njezino dobročinstvo zaslužuje pohvalu i podršku – navodi se u obrazloženju njene kandidature.
 
Podsjetimo, vođena idejom da žene u filantropiji zaslužuju više mjesta, Zaklada Zamah, pokrenula je prije dvije godine nagradu Josipa Vancaš – dobrotvorka godine. Ovom inicijativom žele dugoročno naglasiti važnost i ulogu žena u promicanju dobrotvorstva i djelovanju na promjene u hrvatskom društvu.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist