Natrag
21.2.2019 03:40

facebook

twitter

google

rss

dulist

VIDEO Valjalo o referendumu u EU parlamentu

10.12.2013 @ 11:12 Ana Prohaska Aktualno
2;2

Podijelite:

Na jučerašnjoj sjednici EU parlamenta u Strasbourgu, hrvatski europarlamentarac Oleg Valjalo održao je jednominutni govor kao osvrt na referendum u Hrvatskoj od 1. prosinca 2013.

Valjalo je istaknuo svoju zabrinutost zbog sve većeg jačanja krajnje radikalnoga konzervativizma koji ima za cilj ograničavanje prava određenih društvenih skupina.

Zastupnik Valjalo također je sudjelovao u raspravi o Zajedničkoj ribarstvenoj politici Europske unije ukazavši na postojeće probleme s kojima se države članice suočavaju u svezi s tim izvješćem.

U svom jučerašnjem govoru, tijekom prvog dana plenarne sjednice u Europskom parlamentu, zastupnik Oleg Valjalo istaknuo je kako je pitanje usuglašavanja Zajedničke ribarstvene politike Europske unije od velike važnosti i za Republiku Hrvatsku kao novu zemlju članicu.

U tom kontekstu, već u svojim prijašnjim obraćanjima Parlamentu zastupnik Valjalo naglasio je važnost učinaka zajedničke politike na sve zemlje članice, kako ukupno, tako i pojedinačno. Premda je Zajednička ribarstvena politika neosporno važna, Valjalo smatra kako je nužno da uvijek budemo oprezni u njezinom definiranju jer će sve ove mjere sasvim sigurno značajno utjecati na funkcioniranje ribarskog sektora u svim državama članicama.

– Volio bih ukazati na činjenicu koju nam opetovano napominju eksperti iz ovog područja, a koju su naglasili i izvjestitelji u svojim izvješćima. To je nedostatak i neujednačenost podataka o stanju ribarskih flota i općenito indikatora u ribarskoj politici zemalja članica. Taj je nedostatak potrebno što prije ukloniti – rekao je zastupnik Valjalo u svom govoru.

Također, trenutna situacija ukazuje na neujednačenost iskorištavanja ribljih fondova u zemljama članicama zbog različite razvijenosti i opremljenosti tehnologijom. Nedvojbeno je kako još veće napore trebamo usmjeriti na ujednačavanje potencijala članica u iskorištavanju ribljih resursa, ali pri tome imati na umu važnost održivog i odgovornog odnosa prema ribljim fondovima. S tim u vezi, zastupnik Valjalo podržao je ovo izvješće.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana