Kultura

VIDEO Promocija CD-a Matije Dedića ‘Male ljubavi…susreti’

VIDEO Promocija CD-a Matije Dedića 'Male ljubavi...susreti'

Vodeći pijanist i jazz glazbenik na ovim prostorima, Matija Dedić, čiji je album “Matija svira Arsena” bio najprodavaniji album prošle godine i koji je osvojio pet Porina te ove godine osvojio dva Porina za DVD izdanje istoimenog CD-a uživo iz ZKM-a, uz Porin za najbolju izvedbu jazz glazbe sa Šimunom Matišićem, snimio je novi album.

Promocija spomenutog albuma održat će se u četvrtak 14. rujna u atriju Kneževa dvora s početkom u 21 sat, u sklopu Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto.

Na albumu se nalazi jedanaest skladbi, interpretacije klasika Arsena Dedića “Odlazak”, “Otkako te ne volim”, “Vraćam se”, “O, mladosti” i “Što me čini sretnom”, zatim Gibonnijev “Divji cvit”, “Nije htjela” Kemala Montena, tradicionalne “Što te nema” i “Kradem ti se u večeri” te legendarne skladbe Zdenka Runjića “Potraži me u predgrađu” i “Molitva za Magdalenu”, u jednom sasvim novom ruhu.

Specijalna gošća na albumu, kao i na koncertu 14. rujna bit će Merima Ključo, svjetski poznata harmonikašica, dok na albumu gostuju i čelist Stanislav Kovačić, Alen Svetopetrić na basu i Silvio Pasarić na gitari.

Prvi singl koji najavljuje album je ‘Potraži me u predgrađu’ u izvedbi Matije i Merime Ključo, a kako zvuče možete poslušati u nastavku.

 

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist