Natrag
19.6.2018 10:39

facebook

twitter

google

rss

dulist

VIDEO/ PRIJATELJI ŽIVOTINJA Pogledajte spot za kampanju ‘Udomi’!

18.2.2018 @ 19:03 Dulist Zanimljivosti
24;24

Podijelite:

Udruga Prijatelji životinja objavila je zanimljiv i poticajan video pod naslovom ‘Udomi’, kao dio istoimene kampanje kojom se želi senzibilizirati javnost o važnosti udomljavanja te potaknuti građane na udomljavanje životinja iz skloništa umjesto kupovine.

U glavnim ulogama su braća Filip i Luka Vidović, simpatični dvojac koji kroz obrtanje uloga prikazuju situaciju napuštenog psa te njegovog teškog puta do novog doma.

Braća Filip i Luka Vidović plijene pozornost zbog svojih glumačkih i iluzionističkih kvaliteta, a surađujući s udrugom Prijatelji životinja našli su se zajedno pred kamerama kako bi udružili snage za napuštene životinje i pozvali sve da dožive magiju koju donosi udomljavanje.

U videu sudjeluju i plesačica Sara Ugrinić, breakdancer Juraj Horvat i iluzionist Aryan Ivanković. Osim u videu, braća Vidović i pas Lola pozivaju na udomljavanje i na fotografijama za jumbo plakate koji će biti postavljeni u Zagrebu, Osijeku i drugim gradovima.

-Tužan sam što ljudi napuštaju svoje životinje i ostavljaju ih da se same snađu, iako su svjesni da će završiti pod kotačima automobila ili u kavezu pretrpanih skloništa. Ova kampanja prava je prilika za pokazati ljudima kako bi to bilo da su uloge obrnute i koliko je važno pokazati humanost – ističe mađioničar Luka Vidović.
Filip Vidović dodaje:
-Moja kujica Lola, također sudionica kampanje, udomljena je iz skloništa i to smatram najboljom odlukom koju sam donio. Životinje nisu predmeti, nego svjesna živa bića i članovi obitelji. Ne kupujte pse ni bilo koje druge životinje, već udomite napuštenoga psa ili mačku i učinite dobro djelo.

Kampanjom ‘Udomi’ želi se naglasiti važnost udomljavanja i potaknuti ljude da se odluče na udomljavanje životinja iz skloništa umjesto na kupnju, čime podržavaju selektivni uzgoj i trgovinu živim bićima. Psi u skloništima nalaze se pod stalnom veterinarskom skrbi, cijepljeni su i kastrirani, a to su samo neke od prednosti udomljavanja naspram kupnje.

Kampanji Prijatelja životinja pridružuju se Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu, gdje je sniman video, i Udruga Pobjede iz Osijeka, a uz podršku Mreže za zaštitu životinja. Sklonište u Dumovcu trenutačno na skrbi ima oko 200 pasa koji su završili u skloništu jer ih je netko napustio, a i druga skloništa u Hrvatskoj puna su pasa koji čekaju dom. Kada bi svi koji razmišljaju o kupnji odabrali udomljavanje, sva skloništa bila bi prazna.

Organizatori kampanje vjeruju da će ove izravne humane poruke doprijeti do što većega broja građana i rezultirati odgovornijom skrbi za životinje. Napuštanje životinja sramotno je i okrutno zlostavljanje, što se kažnjava novčanim iznosom od 15 do 30 tisuća kuna.
Pridružimo se Luki i Filipu u porukama kampanje „Udomi” i recimo NE napuštanju, NE kupnji i veliko DA udomljavanju životinja!

Ana Mihalić je fotografirala i obradila fotografije, vizažistice su Petra Sever i Andrea Leko, a video je snimio i montirao Roberto Turk.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana