DuList INUrednički izbor

VIDEO/PREPUN AMFITEATAR NA SRĐU Ana Rucner glazbom ‘pozdravila’ prvo ljetno sunce

VIDEO/PREPUN AMFITEATAR NA SRĐU Ana Rucner glazbom 'pozdravila' prvo ljetno sunce

Brojni Dubrovčani i njihovi gosti prvi su dan ljeta dočekali ranojutarnjim koncertom ‘Pozdrav ljetu’ u sklopu festivala ‘Ana u Gradu’ violončelistice Ane Rucner. Već tradicionalan koncert u 5 sati ujutro u amfiteatru na Srđu uz Svjetski dan glazbe svojim je meditativnim i dirljivim repertoarom tek lagano ‘razbudio’ publiku koja je uživala u prekrasnim izvedbama.

Uz autoricu festivala violončelisticu Anu Rucner nastupili su njezini prijatelji sopranistica Sandra Bagarić i njezin suprug Darko Domitrović čija je skladba ‘Ave Maria’ praizvedena upravo jutros na ovom koncertu. Dominirala je pjevna glazba iz mjuzikala poput ‘Memory’ iz mjuzikla Cats te ulomka ‘Zvijezda je zasjala’ iz mjuzikla Byron koju je skladao također Domitrović. Poseban pečat čitavom događaju dao je ravnatelj Kazališta slijepih i slabovidnih osoba ‘Novi život’ Vojin Perić čija je poezija napisana za Grad dirnula srca publike. Perić je tako poetskim riječima opisao svoje viđenje Grada što je na okupljene ostavilo poseban dojam.

Među brojnom publikom u koncertu prvog dana ljeta uživali su uz zamjenicu župana Žaklinu Marević i zamjenicu gradonačelnika Jelku Tepšić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te predsjednica Mladih 365 – stranke rada i solidarnosti na državnoj razini Natalija Prica Oreški.

Podsjetimo, autorskom festivalu ‘Ana u Gradu’ ovo je već deveta godina da se održava na Srđu. Ovogodišnji je festival obogaćen i dvjema predstavama najstarijeg svjetskog kazališta slijepih i slabovidnih osoba ‘Novi život’ naziva ‘Kako sam se sjetio plave’ i ‘Čarobna ribica’. Također, prvi put Ana Rucner pripremila je spektakl i za prvi ljetni zalazak sunca pa će tako nešto ‘žešći’ tonovi električnog violončela odzvanjati na Sunset Beachu Dubrovnik navečer u 20 sati.

Pročitajte još

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Darko Tipurić: Hrvatska ne sluša ekonomiste i nema strategiju! Što nakon 2027. kad ostanemo bez bespovratnih sredstava iz EU?

Barbara Đurasović