DuList IN

VIDEO/PREDSTAVLJEN NOVI ALBUM ‘Tezoro’ klape Kaše nosi duh Dubrovnika

VIDEO/PREDSTAVLJEN NOVI ALBUM 'Tezoro' klape Kaše nosi duh Dubrovnika

Koncertna promocija novog albuma ‘Tezoro’ klape Kaše, objavljenog u kolovozu, održala se ovog petka u Sponzi.

Nedavno objavljeni najavni singl ‘Marčelina’ i preostalih 11 pjesama s albuma nose duh davnog pjeva dubrovačkih gospara, pažljivo osluškujući glazbeno bilo svoga kraja.

-Ovo je naš treći album čija je priča započela s ‘Petrunjelom’, a završava s ‘Marčelinom’, u malo drugačijem zvuku i ambijentu od onoga na što smo naviknuli publiku – rekao je Vicko Dragojević, voditelj klape koji je istaknuo kako cijeli album nosi duh Dubrovnika.

‘Tezoro’ je nasljednik albuma ‘Tragom Republike’ iz 2014. godine, a taj naziv nosi i njihov vlastiti koncertni program u kojemu su reanimirali i okupili 16 izvornih pjesama dubrovačkog kraja te uz pomoć ljeričara, zdravičara, glumaca i plesača prikazali glazbeni odraz dubrovačke glazbene povijesti.

Klapa koja je dobila ime po lukobranu Kaše kod stare gradske luke, a simbolizira klapu kao lukobran višeglasnog pjevanja dubrovačkog kraja, nastupila je na brojnim festivalima diljem Hrvatske i inozemstva. Redovito osvajaju odličja među kojima prednjače tri pobjede na najprestižnijem klapskom festivalu u Omišu, 2012, 2014. i 2018. godine.

Prihod od ulaznica namijenjen je akciji Zajedno za Ninu.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist