Aktualno

VIDEO PORUKA BISKUPA UZINIĆA ‘Pokušajte čuti jedni druge, slušati jedni druge. O sebi, o svojim odnosima, potrebama’

VIDEO PORUKA BISKUPA UZINIĆA 'Pokušajte čuti jedni druge, slušati jedni druge. O sebi, o svojim odnosima, potrebama'

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić obratio se video porukom vjernicima na Petu korizmenu nedjelju 29. ožujka sa željom ohrabriti ih u situaciji posebnog režima života zbog pandemije COVID-19. Podsjetio je na Isusove riječi iz nedjeljnog evanđelja kako ova bolest nije na smrt nego da se Bog proslavi. ‘Htio bih poslati poruku nade, pouzdanja, ohrabrenja – rekao je u poruci dubrovački biskup. -Ova bolest koja nas je sve zatvorila i onemogućila u našim normalnim aktivnostima nije na smrt nego da se proslavi Bog. A da bi se proslavio Bog svatko mora dati svoj doprinos. Ja znam da nam nije lako, da nam ni kao vjernicima nije lako, da nam ni kao građanima nije lako, ali takvo je vrijeme. Moramo biti strpljivi, moramo slušati one koji nam, zbog našeg dobra, daju određene poruke, šalju određene odredbe – rekao je dalje biskup pozvavši vjernike da u tom duhu razumiju i ono što im se govori u Crkvi uključujući nažalost i lišavanje iz zajedništva euharistije kao i ono na što ih poziva krizni stožer Civilne zaštite, jedne da se aktivno uključe u ovu situaciju, a većinu da ostane doma u karanteni ne izlažući ni sebe ni druge opasnosti zaraze.
ubrovački biskup u video poruci uputio je nekoliko poticaja za molitveni život vjernika, za ponovno izgrađivanje vjerničkog zajedništva u obitelji, za ponovno izgrađivanje obiteljskih kućnih Crkava.
-Pokušajte ovo vrijeme karantene i korizme iskoristiti da ova pustinja na koju smo osuđeni ne ostane prazna nego da je ispunimo. Da je s jedne strane ispunimo našim odnosom s Bogom, a s druge strane da je ispunimo izgradnjom naših vlastitih međuljudskih odnosa unutar obitelji – poručio je biskup Uzinić.
-Ovo vam je prava prilika da ponovno izgradite obiteljsko zajedništvo koje vam je zbog posla, škole, puno obveza, pa i puno sredstava komuniciranja koje koristimo a koje nas odvlače jedni od drugih, u prošlosti bilo zanemareno – obratio se biskup obiteljima.
-Pokušajmo ovo vrijeme iskoristi da bismo rasli u ljubavi, zajedništvu, međusobnom služenju. A osobito mi se čini važnim za obitelj i njezine odnose da rastemo u slušanju. Pokušajte čuti jedni druge, slušati jedni druge. Ne samo o problemima, o onom što se događa, o bolesti i ekonomskim problemima s kojima ćemo se nakon ovoga svi morati suočiti, nego o sebi, o svojim odnosima, svojim potrebama – rekao je između ostaloga, a cijelu poruku poslušajte u priloženom videu.

Izvor: Dubrovačka biskupija

Pročitajte još

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist